Βαθμολογία

Θα ξεχαστεί γρήγορα…

*ΑΕΛ – Πανηλειακός 1-1 με σκόρερ για την «Βασίλισσα» τον υπό δοκιμή Μπιλά!

Σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Αλκαζάρ, ΑΕΛ και Πανηλειακός έμειναν στο 1-1 σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα. Ο τεχνικός της ΑΕΛ Αλέκος Βοσνιάδης χρησιμοποίησε αρκετούς παίκτες με τον υπό δοκιμή Μπιλά να σημειώνει το γκολ και να «κλέβει» τις εντυπώσεις. Καλή εικόνα για την ομάδα του Πύργου. Δοκάρι για την ΑΕΛ με τον Σουάνη.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Περίπου 500 άτομα βρέθηκαν στο στάδιο Αλκαζάρ παρά την έντονη ζέστη που ανάγκασε τον διαιτητή να σταματήσει για δύο λεπτά το ματς στο πρώτο ημίχρονο ώστε να δροσιστούν οι παίκτες. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με 36 λεπτά καθυστέρηση λόγω ζέστης.

Πως ξεκίνησε

Η ΑΕΛ ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1. Ο Αθανασόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Καρανίκας, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Εσπίν – Δεληζήσης και αριστερά ο Κουρτεσιώτης. Στο κέντρο δύο αμυντικά χαφ (Τσεμπερίδης – Πινδώνης) με τον Δεινόπαπα δεξιά και τον Μπλέντι αριστερά. Ο Περίκο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Στεφανίδη.

Μόνο ο Περίκο…

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ δεν ήταν καλή. Ο Αλέκος Βοσνιάδης χρησιμοποίησε αρκετούς παίκτες που δεν έπαιξαν βασικοί μέχρι τώρα στα φιλικά. Χαρακτηριστικό ήταν πως μόνο ο Περίκο έπαιξε βασικός με τον Πανηλειακό και είχε παίξει και με την Αλβανική ομάδα πριν λίγες μέρες. Ο Δεληζήσης έδειξε πως θέλει ακόμη χρόνο μέχρι να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα αν και είναι καλός παίκτης με εμπειρία.

Πολλές αλλαγές

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες έκαναν πολλές αλλαγές. Η ΑΕΛ ανέβασε στροφές και κατάφερε να κάνει το 1-1 μέσα σε αποθέωση από τον υπό δοκιμή Καμερουνέζο Μπιλά. Σίγουρα η κούραση των παικτών φαινόταν και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Το φιλμ του αγώνα

5' Σέντρα Κουρτεσιώτη, σουτ του Μπλέντι, σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Πανηλειακού.

9' Φάουλ του Νικολόπουλου, κεφαλιά ο Φορτούνης και 0-1.

22' Ο Περικό πάσα στον Δεινόπαπα, ο τελευταίος το σουτ, πάνω από τα δοκάρια.

32' Σουτ του Τσεμπερίδη, εύκολα ο τερματοφύλακας του Πανηλειακού.

41' Κόρνερ Μπλέντι, κεφαλιά ο Δεινόπαπας, η μπάλα άουτ.

55' Σέντρα ο Μπιλά, κεφαλιά ο Πινδώνης η μπάλα ελάχιστα άουτ.

57' Φάουλ για την ΑΕΛ, σουτ ο Στεφανίδης δύσκολο κρατά το μηδέν ο τερματοφύλακας του Πανηλειακού.

60' Ωραία σέντρα του Μπιλά, κεφαλιά ο Στεφανίδης η μπάλα λίγο άουτ.

74' Σέντρα του Κοντοδήμου, ο Μπιλά με κεφαλιά κάνει το 1-1.

78' Κόντρα Νικολόπουλου με Εσπίν η μπάλα στο δοκάρι.

86' Γκούρτσας - Φορνέρ, ο Σουάνης το σουτ η μπάλα στο δοκάρι.

ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης): Αθανασόπουλος, Εσπίν, Δεληζήσης, Πινδώνης, Τσεμπερίδης, Καρανίκας, Κουρτεσιώτης, Δεινόπαπας, Περίκο, Μπλέντι, Στεφανίδης.

Έπαιξαν και οι: Καρακούτσης, Γκούρτσας, Κοντοδήμος, Νεμπεγλέρας, Τζούριορ, Σαρακατσάνος, Σουάνης, Φορνέρ, Μπιλά.

Πανηλειακός (Λούκας Καβάλο): Γκίνης, Δαλκίδης, Εμμανουήλ, Κασνέτσης, Δημητρουλόπουλος, Κοτάτης, Κυριακάκης, Κολιός, Νικολόπουλος, Μπουντόπουλος, Φορτούνης.

Έπαιξαν και οι: Τσέρα, Μπαλιόνε, Αλπάνης, Χριστόπουλος, Νταγιάντας, Αμπατζίδης, Πουρνός, Αφράτης, Γκραικός.

Διαιτητική τριπλέτα: Βλιώρας, Καρακώστας, Γκαρέλης.