Βαθμολογία

Η Vodafone εξαγόρασε την Hellas On Line

Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ της Vodafone και των εταιρειών Intracom Group και World Equities Investments Holdings SA για την απόκτηση του ποσοστού 72,7% που αυτές κατέχουν στην Hellas On Line, στην τιμή των 72,7 εκατ €.

Στην εξαγορά του 72,7% Hellas Online προχωρά η Vodafone με το συνολικό τίμημα να υπολογίζεται στο επίπεδο των 72,7 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ομίλου. H Vodafone κατέχει ήδη το 18,4% της HOL, ενώ με την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας, το συνολικό ποσοστό της θα ανέλθει στο 91,2%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Vodafone, "η συμφωνία για την εξαγορά της hellas on line αποτελεί τη συνέχεια της επιτυχημένης εμπορικής συνεργασίας μεταξύ της Vodafone Ελλάδας και της hellas online από το 2009, όταν η Vodafone απέκτησε ποσοστό άμεσης συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της hellas online.

Με τη συμφωνία αυτή, η Vodafone Ελλάδας καθίσταται ακόμη πιο ισχυρή, αξιοποιώντας περαιτέρω τις δυνατότητες της hellas online, με 519.000 LLU συνδρομητές και 11% μερίδιο αγοράς πελατών σταθερής επικοινωνίας, στο τέλος του 2013.

Η hellas online διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, ανάμεσα στους εναλλακτικούς παρόχους, που ξεπερνά τα 5.200 χλμ. Παράλληλα, η hellas online είναι ο πρώτος πάροχος στην Ελλάδα που αναβαθμίζει το δίκτυο οπτικών ινών του στα 100 Gigabit". Η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Πηγή: newsit