Βαθμολογία

Συνταγές για έναν πετυχημένο γάμο

Η αστρολογική ανίχνευση του γάμου σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο. Μια μεγάλη αλήθεια για τους ερευνητές-αιώνιους σπουδαστές της Αστρολογίας είναι ότι όσο πιο βαθιά εισχωρούμε στη μελέτη της, τόσο περισσότερο αντιλαμβανόμαστε την πολυπλοκότητα των συστημάτων και της τεχνικής που απαιτείται να εφαρμόσουμε στην προσπάθειά μας να είμαστε όσο πιο σωστοί και έγκυροι γίνεται στα ενδεχόμενα των εκτιμήσεων η προβλέψεών μας.

Στα πρώτα χρόνια της επαφής μας με αυτό που λέγεται κλασσική Αστρολογία θεωρώ ότι η γλώσσα μας ήταν πιο «εύκολη» στην ανάλυση ή στην τεκμηρίωση των ενδεχόμενων γεγονότων που είχαμε προς μελέτη. Στη συνέχεια, προχωρώντας και συνθέτοντας περισσότερες παραμέτρους –ερευνητικά- για να δούμε και αυτό πως λειτουργεί και μετά κάτι άλλο και ...δώστου πάλι από την αρχή, διαπιστώνουμε πως τελικά είναι τόσα πολλά τα συστήματα που έχουμε να μελετήσουμε και να εφαρμόσουμε, συχνά τσεκάροντας το ένα το άλλο για του λόγου μας το αληθές, που γινόμαστε απίστευτα δύσκολοι στο να ξεστομίσουμε το παραμικρό πριν εφαρμόσουμε όλους τους τόνους εγχειριδίων που έχουμε κατά καιρούς μελετήσει!

Ξεχνάμε λοιπόν πως υπάρχει και ο δρόμος που είχαμε αρχικά ακολουθήσει-αυτός των αρχαρίων- και το θυμόμαστε μόνο αν έρθουμε σε επαφή με νέους στο χώρο, προσπαθώντας με απλά λογάκια να τους δώσουμε να καταλάβουν.

Παρακάτω με πολύ απλά και συνοπτικά βήματα δίνεται ο κλασσικός τρόπος μελέτης ενός γενέθλιου θέματος (ωροσκοπίου) και οι προοπτικές του να πραγματοποιήσει γάμο κάποια στιγμή στη ζωή του.

Παραδοσιακές ενδείξεις που δηλώνουν την πραγματοποίηση ενός γάμου σε γενέθλιο χάρτη

-Σε γυναικείο ωροσκόπιο παρατηρούμε τις συγκλίνουσες όψεις που πρόκειται να κάνει ο Ήλιος της με τους πιο αργούς πλανήτες (Άρη, Δία, Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα) με τον Ήλιο να βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο. Αν συγκλίνει σε όψη με έναν από αυτούς, δηλώνει έναν γάμο, αν υπάρχει και στην πορεία σύγκλιση με δεύτερο ή με τρίτο πλανήτη δηλώνει ενδεχόμενους γάμους ή σημαντικούς άνδρες στη ζωή της.

Χρησιμοποιούμε μόνο τις κύριες συγκλίνουσες όψεις που υπάρχουν μέσα στο χάρτη (σύνοδο, τετράγωνο, αντίθεση, τρίγωνο, εξάγωνο).

-Ο Ερμής, η Αφροδίτη όπως και η Σελήνη μπορούν να συγκλίνουν σε όψη με τον Ήλιο, όμως δεν φέρνουν πάντα επίτευξη αλλά μόνο πιθανότητα.

-Σε ένα ανδρικό θέμα παρατηρούμε αντίστοιχα τις προσεγγίζουσες όψεις που τείνει να σχηματίσει η γενέθλια Σελήνη του, όσο βρίσκεται φυσικά μέσα στο ζώδιο που κατείχε τη στιγμή της γέννησης.

Με τον ίδιο τρόπο εξετάζουμε τους πλανήτες που τυχαίνει να βρίσκονται στον 7ο οίκο, όπως επίσης και τον κυβερνήτη του 7ου οίκου (για άνδρες και για γυναίκες)

Οι συγκλίνουσες όψεις θα μας δώσουν κι εδώ ανάλογες πληροφορίες.

-Οι Δεσμοί της Σελήνης σε όψεις με τον Ήλιο και τη Σελήνη υποδηλώνουν πάντα έντονα καρμικές σχέσεις ανεξάρτητα από το αν καταλήξουν σε γάμο ή όχι.

Οι δυνατές όψεις εκδηλώνονται πρωτίστως. Για παράδειγμα, μια σύνοδος είναι πιο εκφραστική από ένα εξάγωνο.

Αν υπάρχει εμπεριεχόμενο ζώδιο μέσα στον 7ο οίκο συνήθως σηματοδοτεί και δεύτερο γάμο και σε κάθε περίπτωση οι ιδιότητες των ζωδίων συναντώνται με κάποιο τρόπο στο σύντροφο. Για παράδειγμα, αν σε ένα γυναικείο θέμα η ακμή του 7ου οίκου είναι στους Διδύμους ο πρώτος σύζυγος είναι επικοινωνιακός, έξυπνος κλπ (με τα χαρακτηριστικά ενός Δίδυμου δηλαδή), ενώ αν μέσα στον 7ο υπάρχει εμπεριεχόμενος ο Καρκίνος, τότε ο δεύτερος σύζυγος μπορεί να είναι Καρκίνος ή να έχει τα χαρακτηριστικά του ζωδίου.

Μια άλλη άποψη για το δεύτερο γάμο είναι ότι αντιπροσωπεύεται από τον 9ο οίκο και το ζώδιο που υπάρχει εκεί, ενώ αν υπάρχει και τρίτος γάμος από τον 11ο οίκο κλπ.

Χρονικός προσδιορισμός του ...ευτυχούς γεγονότος

Είναι πολλοί οι τρόποι που μπορούμε να δούμε πότε θα συμβεί αυτό το εξαιρετικό συμβάν και εδώ θα σας δώσω κάποιες από τις σημαντικότερες ενδείξεις, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και πάρα πολλές άλλες. Απλά να σημειώσω ότι δεν είναι σκόπιμο να χρησιμοποιούνται προς αυτήν την κατεύθυνση-ως είθισται-μόνον οι διελεύσεις.

1) Όταν ο κυβερνήτης του 1ου και του 7ου τείνουν να συναντηθούν από πρόοδο.(secondary ή solar arc)

2) Η σύνοδος των φυσικών κυβερνητών του γάμου, δηλαδή ο Δίας και η Αφροδίτη από πρόοδο βεβαίως. Το ίδιο ισχύει και για την σύνοδο Δία-Ήλιου για τις γυναίκες και Δία-Σελήνης για τους άνδρες.

3) Η σύνοδος Ήλιου-Αφροδίτης πάλι από τα προοδευτικά συστήματα και σε έναν οίκο που να ευνοεί το γάμο (γιατί αυτή η όψη φέρνει και κέρδη και μάλιστα τρανταχτά).

4) Ο Δίας στο μεσοδιάστημα Ήλιου-Αφροδίτης φέρνει νομιμοποίηση των σχέσεων (ενώ ο Άρης τεκνοποίηση)

5) Η σύνοδος της Προοδευτικής Αφροδίτης με τα γωνιακά σημεία MC, ASC ,DEC

6) Η προοδευτική Σελήνη και το πέρασμά της στον 7ο ή στον 1ο

7) Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου ή ο κυβερνήτης του 7ου να δέχονται εξαιρετικά ευνοϊκές όψεις από διέλευση. Πχ να έχει κάποιος Ωροσκόπο Ζυγό, κυβερνήτη την Αφροδίτη δηλαδή και αυτή η Αφροδίτη να δέχεται τρίγωνο από Πλούτωνα.

8) Η σύνοδος Αφροδίτης-Άρη από πρόοδο με εμπλοκή Δία σημαίνει γάμο. Από μόνη της δίνει μια πολύ πολύ ερωτική σχέση, χωρίς όμως να υπόσχεται γάμο.

9) Αφροδίτη-Β. Δεσμός, γνωριμία με σκοπό το γάμο ή απλά αρραβώνας!!

10) Η σύνοδος Άρη-Δία συνήθως δίνει ένα βιαστικό γάμο συνήθως με αφορμή ή σκοπό ...την τεκνοποίηση!

11) Ο Δίας σε όψη με τον Β. Δεσμό δίνει μια «τυχερή» ένωση

Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι δείκτες που μπορεί να εκδηλώσουν το συγκεκριμένο γεγονός ή ακόμη μελετώντας να δείτε ότι μπορεί ταυτόχρονα να συμβαίνουν πολλά μαζί από τα παραπάνω.

Ενδείξεις στη Συναστρία, που μπορεί να οδηγήσουν σε γάμο

1) Θετική όψη των Φώτων μεταξύ τους (πολλά παντρεμένα ζευγάρια έχουν σύνοδο Ήλιου-Σελήνης) γιατί δηλώνει αρμονία και σύμπνοια. Η αντίθεση άλλες φορές είναι θετική και άλλες αρνητική.

2) Προσωπικοί πλανήτες του ενός σε όψη με τον αστεροειδή Juno, είτε σε γυναικείο θέμα, είτε σε ανδρικό

3) Το Vertex του ενός σε σύνοδο με το Β. Δεσμό του άλλου

4) Η Αφροδίτη του ενός σε σύνοδο με τον αστεροειδή Pallas του άλλου.

5) Ο Ωροσκόπος του ενός σε σύνοδο ή αντίθεση με τον αστεροειδή Pallas.

6) O Ωροσκόπος του ενός σε σύνοδο με την Σελήνη ή την Αφροδίτη του άλλου.

7) Αφροδίτη σύνοδο με Άρη (είναι η τέλεια όψη για να μην βαρεθούν ποτέ σεξουαλικά).

Καλή επιτυχία!

Κείμενο: Βασιλική Κόντη
Πηγή: astrology.gr