Βαθμολογία

Στόχος η άνοδος και οι υποδομές στο Κιλελέρ

Η ΑΕ Κιλελέρ, είναι μια ομάδα, που πέρυσι συγκέντρωσε τα βλέμματα όλων στο πρωτάθλημα του 1ου Ομίλου της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Αυτό έγινε, γιατί ξεκίνησε με στόχο την παραμονή, αλλά στην πορεία βρέθηκε να παλεύει για την άνοδο και να κοντράρει στα ίσια τις πρωτοπόρους ομάδες του Ομίλου. Τελικά, η άνοδος δεν ήρθε, ωστόσο αυτό δεν πτοεί τους ανθρώπους της ομάδας, που έχουν όραμα και έτσι θα συνεχίσουν φέτος την προσπάθεια.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Μάλιστα, η άνοδος δεν είναι αρκετή για την ομάδα του ιστορικού χωριού, καθώς όπως μας είπαν οι διοικητικοί, όσο και ο νέος προπονητής του σωματείου, κύριος Βασίλης Δραγατσίκης, θέλουν να δημιουργήσουν τις δικές τους Ακαδημίες, ούτως ώστε η ομάδα στο μέλλον να βγάζει τους δικούς της ποδοσφαιριστές, που φυσικά θα προέρχονται από το χωριό και από την γύρω περιοχή.

Αν μη τι άλλο, όλα τα παραπάνω δείχνουν πως στην ομάδα του Κιλελέρ, υπάρχει σχέδιο, οργάνωση αλλά και όραμα, από ανθρώπους φιλόδοξους, που θέλουν να κάνουν το καλύτερο για τον τόπο τους αλλά και την ομάδα του χωριού τους. Το κλίμα είναι κάτι παραπάνω από οικογενειακό, γεγονός που μπορεί να αντιληφθεί εύκολα όποιος παρακολουθήσει μια προπόνηση της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, στόχος είναι τα λίγα λόγια και η πολλή δουλειά, καθώς η ομάδα μπορεί να έχει βάλει ως στόχο την άνοδο, αλλά θέλει να διατηρήσει χαμηλό προφίλ όσον αφορά τις δηλώσεις.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Έφυγαν: Τατίας, Παπαποστόλου, Νταλέτσιος.

Ήρθαν: Σπανός(Δόξα Αρμενίου), Μπιλιούδης(Νέες Καρυές), Τσαμπάζης(ομάδα ΕΠΣ Θεσσαλίας), Μπακαλός(Νέα Νίκη Νίκης)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος της ομάδας, κύριος Χρήστος Φτάρας, τόνισε τα εξής στις δηλώσεις του: «Στόχος μας είναι, η ομάδα να κάνει μια καλή και αξιοπρεπή πορεία και χωρίς τραυματισμούς. Από εκεί και πέρα, φυσικά σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά την άνοδο και τις πρώτες θέσεις. Επιπλέον, θα θέλαμε να ξεκινήσουμε από τις 15-20 Σεπτεμβρίου, που οι μικρότερες ηλικίες ξεκινάνε το σχολείο να ασχολούμαστε και με το χτίσιμο των Ακαδημιών της ομάδας, με παιδιά από το χωριό, αλλά και από την γύρω περιοχή. Θέλουμε να ξεκινήσουμε τα φυτώρια όπως και να έχει. Το κλίμα, είναι υγιές και φιλικό. Ο προπονητής μας, που έχει περάσει και κατά το παρελθόν από την ομάδα, έχει κερδίσει τα παιδιά με τις οδηγίες του. Εμείς πρώτα κοιτάμε τον χαρακτήρα των παιδιών που θα έρθουν στην ομάδα και μετά τον αν είναι καλοί ποδοσφαιριστές, για να είναι η ομάδα μια οικογένεια».

Ο προπονητής της ομάδας, κύριος Βασίλης Δραγατσίκης, δήλωσε τα εξής: «Κατάγομαι από το Κιλελέρ και είμαι γυμναστής. Έχω δουλέψει και στο παρελθόν σε αυτήν την ομάδα και στην συνέχεια είχα πολλά χρόνια στα τμήματα υποδομής της Πελασγιώτιδας. Θεωρούσα, ότι στα μικρά παιδιά μπορούσε να φανεί η δουλειά μου καλύτερα και για αυτό επέλεξα να δουλεύω με ακαδημίες. Αποδέχτηκα αυτήν την πρόταση, που μου έκανε φέτος η διοίκηση, επειδή εκτιμώ τα παιδιά που ασχολούνται με τα διοικητικά και επιπλέον είμαστε φίλοι. Επιπλέον, το έκανα επειδή έχω ενδιαφέρον για αυτήν την ομάδα, καθώς από αυτό το χωριό κατάγομαι. Βλέπω ότι υπάρχει ένα καλό κλίμα, που ξεκινάει από την διοίκηση, έχει αγκαλιαστεί από το χωριό η προσπάθεια και τα παιδιά κάνουν το καλύτερο. Το επίπεδο είναι πάρα πολύ καλό. Ανέλαβα μια ομάδα με πολύ καλό επίπεδο και για αυτό θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στον προηγούμενο προπονητή, τον Νίκο Αρσενίου, που έκανε πολύ καλή δουλειά. Έχουμε 15 μέρες που ξεκινήσαμε και δουλεύουμε πολύ σκληρά. Δουλεύουμε μόνο με μπάλες και δεν έχουμε τρέξιμο χωρίς μπάλα και αυτό το έχουν αφομοιώσει και τα παιδιά. Για στόχους δεν μπορούμε να μιλήσουμε, αλλά μας ενδιαφέρει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να βγάλουμε το χωριό έξω λόγω της ομάδας και ο μεγαλύτερος στόχος μου, είναι να δημιουργήσουμε τμήματα υποδομής. Αν το καταφέρουμε αυτό θα είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα των τελευταίων χρόνων για την ομάδα του χωριού μας. Αυτό ίσως είναι δύσκολο, γιατί τα μικρά παιδιά που θέλουμε να φέρουμε, δεν θα είναι μόνο από το χωριό, αλλά και από την γύρω περιοχή, οπότε θα πρέπει να συνεννοηθούμε και με τα γύρω χωριά πάνω σε αυτό το θέμα. Από εκεί και πέρα, με λίγη τύχη και χωρίς τραυματισμούς, φαντάζομαι ότι θα έχουμε μια φοβερή και αξιόλογη πορεία. Το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό. Βλέπω συμπεριφορά που δείχνει ποδοσφαιρική παιδεία και αυτό πιστεύω ότι θα συνεχιστεί. Παρά το ότι υπάρχει πολλή κόπωση τα παιδιά είναι συνεσταλμένα και ακούν όλες τις οδηγίες».

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών, μίλησαν οι Θάνος Ζιόμπουρας, Βασίλης Μπακαλός και Αντώνης Κοκότσικας. Αναλυτικά όσα είπα.

Θάνος Ζιόμπουρας: «Στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία αρχικά. Βέβαια, πέρυσι κάναμε μια πολύ καλή πορεία και ελπίζουμε να γίνει το ίδιο και φέτος. Η ομάδα έκανε κάποιες πολύ καλές προσθήκες και ελπίζω να μας βοηθήσουν αρκετά τα παιδιά που ήρθαν. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δεθούμε σαν ομάδα και να πάμε καλά όπως πέρυσι. Αλλάξαμε προπονητή και ήρθε ένας που έχει καταγωγή από το χωριό και είναι πολύ καλός. Γκρίνια δεν υπάρχει, όλα παν καλά και πιστεύω ότι θα φανεί και στην πορεία ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά».

Βασίλης Μπακαλός: «Ήρθα φέτος στο χωριό για να βοηθήσω την ομάδα. Ελπίζω ότι θα τα πάμε καλά. Δεν θέλουμε να πούμε ακόμα τους στόχους μας. Θέλουμε να ξεκινήσουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε και να έχουμε μια καλή χρονιά».

Αντώνης Κοκότσικας: «Το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό. Στόχος μας είναι η άνοδος. Πέρυσι, βασικός μας στόχος ήταν η παραμονή και πήγαμε πάρα πολύ καλά. Πιστεύω ότι σταθήκαμε και λίγο τυχεροί όσον αφορά τον Όμιλο στον οποίο βρεθήκαμε, μιας και οι υπόλοιποι Όμιλοι ήταν λίγο πιο δυνατοί. Χάσαμε την άνοδο για πολύ λίγο, από θέμα συγκυριών, μιας και έφυγαν κάποια άτομα στο μέσον της χρονιάς γιατί πήγαν να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Φέτος, φαντάζομαι, πως θα τα πάμε πάρα πολύ καλά και θα καταφέρουμε να ανέβουμε. Έχουμε πολλά νέα παιδιά με όρεξη για ποδόσφαιρο και δουλεύουμε συστηματικά. Πήραμε έναν εξ’ ίσου καλό προπονητή με αυτόν που είχαμε πέρυσι, ο οποίος είναι και γέννημα θρέμμα του χωριού. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε».