Βαθμολογία

Αναταραχή στο ΕΚΚΝ Κασσαβετείας

Επεισόδιο που διήρκεσε επί τετράωρο και οδήγησε ακόμη και στον αυτοτραυματισμό με ξυραφάκι -ευτυχώς ελαφρύ- αλλοδαπού φιλοξενούμενου προκάλεσαν προχθές το μεσημέρι στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβετείας τρεις υπήκοοι Αλγερίας, διαμαρτυρόμενοι που συνεχίζουν να είναι κρατούμενοι των φυλακών ενώ έχουν εκτίσει τις ποινές τους.

Η αναταραχή στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων ξεκίνησε στις 12.45 το μεσημέρι με τους τρεις φιλοξενούμενους, οι οποίοι εξέτισαν ποινές για αδικήματα όπως κλοπές και ληστείες, να αρνούνται να εισέλθουν στο εσωτερικό των φυλακών για την καταμέτρηση των εγκλείστων.

Μάλιστα ο ένας εκ των τριών ανέβηκε στη μπασκέτα και αρνούνταν επί ώρες να κατέβει και να τηρήσει το πρόγραμμα του σωφρονιστικού καταστήματος. Υποστηρίζοντας ότι εδώ και ένα μήνα του λένε ότι θα αποφυλακιστεί αλλά συνεχίζει να κρατείται, ο φιλοξενούμενος εξύβριζε τους φύλακες, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας αυτοτραυματίστηκε με ξυραφάκι στο στήθος.

Τελικά το επεισόδιο έληξε γύρω στις 4.30 το απόγευμα ευτυχώς χωρίς να προσλάβει μεγαλύτερες διαστάσεις αφού περιορίστηκε στον αρχικό πυρήνα των διαμαρτυρόμενων που επιδείκνυαν απείθεια στις υποδείξεις των φυλάκων.

Οι τρεις κρατούμενοι υπάκουσαν τους φύλακες, οι οποίοι είχαν ήδη ενημερώσει την Εισαγγελία Βόλου. Οι υπάλληλοι των φυλακών πέρασαν στους διαμαρτυρόμενους χειροπέδες και τους μετέφεραν στο πειθαρχείο.

Και οι τρεις δικάστηκαν χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που καταδίκασε έκαστο σε πέντε μήνες φυλάκιση εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Απολογούμενος στο Δικαστήριο ο πρώτος κατηγορούμενος, που ανέβηκε και στην μπασκέτα και ο οποίος εξέτισε ποινή για κλοπές, ισχυρίστηκε ότι εδώ και ένα μήνα έχει τελειώσει η ποινή του και του λένε ότι θα αποφυλακιστεί από Δευτέρα σε Δευτέρα, όμως δεν γίνεται τίποτα. Ο δεύτερος κρατούμενος, που ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις του, και ο οποίος εξέτισε ποινή για ληστεία, υποστήριξε ότι η πρεσβεία τον ενημερώνει ότι έχουν φτάσει τα χαρτιά του για την απέλαση όμως στην Αστυνομία δεν τα έχουν. Ο τρίτος έγκλειστος, που εξέτισε φυλάκιση για κλοπές, ισχυρίστηκε ότι κρατείται ενώ δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα.

Μετά τη νέα καταδίκη τους, αυτή τη φορά για απείθεια, οι καταδικασθέντες συνοδεία φυλάκων οδηγήθηκαν εκ νέου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβετείας.

Πηγή: Ταχυδρόμος