Βαθμολογία

Ο πιο παχύς άνθρωπος του κόσμου

Ο Ρίκι Ναπούτι, ο παχύτερος άνδρας του κόσμου, έφθασε να ζυγίζει 400 κιλά, είχε να περπατήσει για πάνω από επτά χρόνια πριν το θάνατό του, απέτυχε να χάσει έστω και τα 45 κιλά που απαιτούνταν για να υποβληθεί σε εγχείρηση, διέλυσε το γάμο του και τελικά... αυτοκτόνησε.

Πρόκειται για την τραγική ιστορία ενός ανθρώπου που δεν μπόρεσε να νικήσει τους δαίμονές του, η οποία υπογραμμίζει το μεγάλο πρόβλημα της επιδημίας της παχυσαρκίας. Ο Ναπούτι ζούσε μαζί με την σύζυγό του στα νησιά Γκουάμ.

Γνώρισε την σύζυγό του Σερίλ λόγω του... πάχους του, αφού ήταν η γυναίκα που ανέλαβε τον προσέχει. Η καθημερινή επαφή ξύπνησε αισθήματα και αμέσως έγιναν ζευγάρι, χωρίς όμως να παντρευτούν. Την τελετή εμπόδιζε το βάρος του Ναπούτι αφού δεν μπορούσε καν να περπατήσει.

Η κοινή ζωή του ζευγαριού ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Ο Ναπούτι ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι του και η Σερίλ έκανε τα πάντα για αυτόν: Από το να του μαγειρεύει και να καθαρίζει το σπίτι, μέχρι να καθαρίζει τον ίδιο σπιθαμή προς σπιθαμή και να τον βοηθά να πηγαίνει στην τουαλέτα. Ο Ναπούτι ήταν πάντα τόσο μεγαλόσωμος ου δεν μπορούσε να κάνει ποτέ τίποτα μόνος του, ενώ δυσκολευόταν ακόμη και στην αναπνοή και στην ομιλία.

Οι προσπάθειες που έκανε η Σερίλ να χάει βάρος ο Ναπούτι ήταν απεγνωσμένες. Ηρθε σε επαφή με μια γυναίκα που είχε χάσει επίσης πολλά κιλά μέσω της χειρουργικής οδού και με πολλούς άλλους γιατρούς οι οποίο όμως έθεταν έναν απαράβατο όρο: να χάσει ο Ναπούτι τουλάχιστον 40 κιλά για να υποβληθεί σε επέμβαση. Κάτι το οποίο τελικά δεν κατάφερε ποτέ.

Η ίδια η γυναίκα του έλεγε ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ελέγξει τις διατροφικές του συνήθειες. «Είμαι κολλημένος εδώ, δεν μπορώ να κάνω τίποτα» έλεγε ο ίδιος με δάκρυα στα μάτια στην κάμερα ενός ντοκιμαντέρ, χωρίς όμως να κάνει την παραμικρή προσπάθεια να βοηθήσει τον εαυτό του.

Στο τέλος, το ζευγάρι οδηγήθηκε και στο χωρισμό, με τον Ναπούτι να παίρνει χάπια για δώσει τέλος στη ζωή του. Αν και προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή δεν τα κατάφεραν. Ο Ναπούτι πέθανε στα 39 του αυτοκτονώντας, ωστόσο η επίσημη αιτία θανάτου του ήταν η νοσογόνος παχυσαρκία.

Πηγή: newsbomb.gr