Βαθμολογία

Το μήνυμα του Τσεχ στον Μουρίνιο

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην Premier League η Τσέλσι αφού επιβλήθηκε εκτός έδρας επί της Μπέρνλι με 3-1. Ωστόσο, ο Ζοσέ Μουρίνιο θα έχει έναν μεγάλο πονοκέφαλο για το προσεχές διάστημα και αυτός θα ακούει στο όνομα του Πετρ Τσεχ.

Ο 31χρονος τερματοφύλακας είδε την αναμέτρηση από τον πάγκο με τον Κουρτουά να φορά φανέλα βασικού.

Όπως ήταν φυσιολογικό ο Μουρίνιο μετά το παιχνίδι ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο γεγονός. "Σίγουρα είναι απογοητευμένος, αλλά το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Το έχω πει πολλές φορές στους παίκτες. Μπορεί να είναι απογοητευμένοι. Μπορεί να μην τους αρέσει μια απόφαση του προπονητή, αλλά μεταξύ τους πρέπει να είναι δυνατοί" ήταν το αρχικό του σχόλιο.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε και στο ενδεχόμενο να ζητήσει ο Τσεχ να φύγει από την ομάδα: "Ελπίζω να μη θέλει να φύγει και να μη έχει πρόταση για να φύγει. Ελπίζω εάν έχει προτάσεις να φύγει να τις αρνηθεί. Το καλύτερο για ένα προπονητή είναι να έχει τους καλύτερους παίκτες. Εάν λοιπόν έχω τους δύο από τους τρεις καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο θα ήμουν ενθουσιασμένος να τους έχω και τους δύο".

Στα του αγώνα ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε: "Παίξαμε καλά. Δεχτήκαμε νωρίς γκολ, αλλά δεν πανικοβληθήκαμε και παίξαμε όπως πρέπει να παίζουμε. Οι παίκτες τα πήγαν εξαιρετικά στο κομμάτι της ψυχικής ισορροπίας που έδειξα"

Σε ό,τι αφορά την εξαιρετική ασίστ του Φάμπρεγας είπε: "Ελπίζω να έχει και άλλες τέτοιες στιγμές. Γνωρίζουμε το τι μπορεί να κάνει. Το σημαντικότερο όμως πέρα από την πάσα, η οποία ήταν εξαιρετική, κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό μαζί με τον Μάτιτς και να δώσει μία διαφορετική διάσταση στο παιχνίδι μας"

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην γκρινιάξει και για το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ντιέγκο Κόστα. "Δεν ήταν άτυχος. Αυτό που έγινε δεν είναι δίκαιο γιατί εάν συμπληρώσεις τέσσερις κίτρινες δεν παίζεις σε ένα παιχνίδι. Ήταν ένα καθαρό πέναλτι. Με το σκορ στο 1-1 θα μπορούσε να είναι ένα κρίσιμο πέναλτι για τη συνέχεια του αγώνα. Ο αγώνας τελείωσε με το πέναλτι να μη δίνεται και το παίκτη να έχει δεχτεί κάρτα".