Βαθμολογία

Γλύκος: «Να ζήσω επιτυχίες»

Για την απόφασή του να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ, μίλησε ο Παναγιώτης Γλύκος στην Sportday. Αναλυτικα:

Παναγιώτη, συγχαρητήρια για το νέο σου συμβόλαιο...

«Ευχαριστώ πολύ. Είναι κάτι που συνέβη σήμερα (σ.σ.: εννοεί τις υπογραφές των συμβολαίων, το απόγευμα της Πέμπτης στην Τούμπα) και μπορεί να με κάνει πιο σίγουρο και πιο αποτελεσματικό στην πορεία μου ως επαγγελματία. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο ΠΑΟΚ μου δίνει αυτήν την ευκαιρία και με επιβραβεύει με αυτό το νέο συμβόλαιο. Ευχαριστώ τον μεγαλομέτοχο, τον πρόεδρο, τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές που συνέβαλλαν σε αυτήν την ανανέωση του συμβολαίου κι εύχομαι να είμαι υγιής για να μπορώ δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου στην ομάδα, που το έχει ανάγκη».

Κυκλοφόρησαν έντονα, πριν το Μουντιάλ, πληροφορίες ότι θα παίξεις στην Ιταλία ή γενικότερα στο εξωτερικό αλλά όχι στον ΠΑΟΚ. Μπορεί αυτά να ανήκουν στο παρελθόν, όμως πες μας τι ακριβώς συνέβη...

«Σίγουρα ανήκουν στο παρελθόν... Ομως ήταν ο τελευταίος μου χρόνος συμβολαίου με τον ΠΑΟΚ, δεν ήξερα αν θα τα βρω με την ομάδα. Κι εννοείται ότι σε τέτοιες περιπτώσεις κοιτάς την καριέρα σου, το μέλλον σου... Ομως είμαι χαρούμενος που συμφώνησα με τον ΠΑΟΚ κι ελπίζω η συνέχεια να φέρει επιτυχίες».

Πώς βλέπεις τον νέο ΠΑΟΚ; Τι αλλαγές εντοπίζεις;

«Καταρχάς υπάρχουν αλλαγές στο ρόστερ, υπάρχει κι η αλλαγή προπονητή που γίνεται κάθε χρόνο.... Ηρθε ένας Eλληνας προπονητής που τον ξέρουν (πολύ καλά) όλοι στον ΠΑΟΚ, αν κι εγώ τον γνώρισα όταν επέστρεψα από την Εθνική. Κάνει πολύ καλή δουλειά και μια καινούργια αρχή με νεαρά παιδιά. Το αποτέλεσμα που βλέπω στο γήπεδο με χαροποιεί πολύ διότι η ομάδα δείχνει καλά δείγματα ποδοσφαίρου κι έχει καλά πατήματα. Είναι πιο ομάδα, φαίνεται στο παιχνίδι μας».

Σε ποιον βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται η ομάδα εν όψει και των επίσημων αγώνων της με τη Ζίμπρου;

«Δείξαμε καλά στοιχεία και στα δύο τελευταία δυνατά φιλικά με την ΚΠΡ και την Ιντερ, όμως για να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι θα πρέπει να φανεί αυτό και μέσα στο γήπεδο, στα επίσημα ματς. Εμείς πρέπει, αρχής γενομένης στον αγώνα με τη Ζίμπρου, να είμαστε πανέτοιμοι για όλες τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε, όπως για παράδειγμα μια κλειστή άμυνα. Πάντως από τα πόδια μας εξαρτάται πώς θα παρουσιαστούμε εκείνη τη μέρα».

Στα τελευταία τρία φιλικά δεν δεχτήκατε γκολ. Πόσο σημαντικό είναι αυτό;

«Είναι θετικό για την ομάδα, όμως το θέμα είναι τι θα κάνουμε στα επίσημα παιχνίδια».

Παραμονές μιας μεγάλη γιορτής κι η Τούμπα είχε κοντά στους 18.000 φιλάθλους. Καταφέρατε να γυρίζει σιγά, σιγά ο κόσμος στο γήπεδο;

«Δεν περίμενα τόσο κόσμο στο γήπεδο, όπως είπες παραμονή μιας τόσο μεγάλης γιορτής και εν μέσω διακοπών για τους περισσότερους, όμως είναι πολύ θετικό αυτό. Με τα καλά αποτελέσματα και τις νίκες, θα φέρουμε ξανά τον κόσμο πίσω στο γήπεδο».

Ποιος είναι ο στόχος σου μετά τα τόσα χρόνια στον ΠΑΟΚ; Αν ολοκληρώσεις το νέο σου συμβόλαιο, θα έχεις κλείσει 10ετία στην ομάδα...

«Πιστεύω ότι όντως είμαι στην πιο ώριμη ηλικία μου και θέλω μέχρι το πέρας του νέου συμβολαίου μου να ζήσω και πολύ μεγάλες επιτυχίες με τον ΠΑΟΚ, όπως την κατάκτηση του πρωταθλήματος και γενικότερα τίτλων».