Βαθμολογία

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την Αμφίπολη!

Στο στόχαστρο των Βρετανών οι ανασκαφές στο λόφο Καστά – Ζητούν το ήδη καταγεγραμμένο τηλεοπτικό υλικό. Η είδηση για την ανακάλυψη του μεγαλύτερου Μακεδονικού τάφου που εντοπίσθηκε στην Ελλάδα κάνει το γύρο του κόσμου. Τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας οκταμελές συνεργείο του BBC.

Οκταμελές συνεργείο του BBC με πλήρη τεχνικό εξοπλισμό εγκαθίσταται από την ερχόμενη εβδομάδα έξω από το αρχαιολογικό χώρο της Μεσολακκιάς για να μεταδίδει όλες τις εξελίξεις από την ανασκαφή.

Σύμφωνα με το thousandnews, συνεργάτες του BBC στην Ελλάδα ήδη ζήτησαν πληροφορίες από τους απεσταλμένους της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV 100 καθώς παρακολουθούν τις εξελίξεις από την πρώτη στιγμή.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ΒΒC εκδήλωσε άμεσο ενδιαφέρον για ολόκληρο το τηλεοπτικό υλικό που έχει καταγραφεί έως τώρα από την πρώτη ημέρα.

Παραγωγός του ΒΒC επισκέφθηκε το Σάββατο την Μεσολακκιά προκειμένου να διαπιστώσει την τεχνική υποδομή των επικοινωνιών της περιοχής που απαιτείται για τις μεταδόσεις ώστε να αποφευχθούν τυχόν απρόοπτα.

Εμπόδια μπορεί να συναντήσει το έργο των δημοσιογράφων στην περιοχή της Μεσολακκιάς καθώς τα κινητά τηλέφωνα, λόγω υπερφόρτωσης του δικτύων, πολλές φορές δεν λειτουργούν ενώ προβλήματα παρατηρούνται στη χρήση του διαδικτύου.

Σημαντικό και το πρόβλημα της διαμονής καθώς η πιο κοντινή και μοναδική πανσιόν απέχει 25 χιλιόμετρα. Στο μυαλό τους υπάρχει η λύση της τοποθέτησης ενός μεγάλου τροχόσπιτου.

Το σενάριο των συμπολεμιστών του Μ.Αλεξάνδρου

Η πιο κοντινή θεωρία στο μυστικό του τύμβου φαίνεται να αφορά τους συμπολεμιστές του Μ. Αλεξάνδρου, στρατηγούς και ναυάρχους. Όπως τον κρητικής καταγωγής Νέαρχο, που υπήρξε ο επικεφαλής του στόλου του, ή τον ναύαρχο Λαομέδοντα. «Είναι η πρώτη γενιά που επιστρέφει το 320 π.Χ. στη Μακεδονία, έχει οικονομική άνεση αλλά και τη δυνατότητα μιας τέτοιας κατασκευής. Στο τέλος του 4ου αι. π.Χ., η στρόφιγγα με τα χρήματα από την Ανατολή κλείνει γιατί δημιουργούνται πια τα αυτόνομα κράτη», τονίζουν στην «Κ» σημαίνοντες αρχαιολόγοι.

Δεν αποκλείουν, τέλος, το μνημείο να είναι πολυάνδρειο. Για όλα αυτά θα αποφανθούν οι ειδικοί. «Χρειάζεται να μείνουμε για λίγο μόνοι από δω και πέρα για να δουλέψουμε πραγματικά», ζητούν οι ανασκαφείς.

Πηγή: newsbomb.gr