Βαθμολογία

Ζητά αποζημίωση ενός δις ευρώ από τη FIFA

Ένας 74χρονος δικηγόρος από την Κολομβία ανάβει… φωτιές στη FIFA, καθώς της χρεώνει ότι του προκάλεσε ηθικές και όχι μόνο βλάβες διεκδικώντας αποζημίωση ρεκόρ. Ο Αουρέλιο Χιμένεθ αποφάσισε να τα βάλει με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία καταθέτοντας αγωγή ύψους ενός δις ευρώ εναντίον της, ενώ τόνισε πως οι κακές διαιτησίες στο Μουντιάλ της Βραζιλίας του προκάλεσαν ηθικές βλάβες.

Ο Κολομβιανός υποστηρίζει πως μετά τη λήξη ενός αγώνα χρειάστηκε να επισκεφτεί το νοσοκομείο λόγω καρδιακών προβλημάτων. «Ένιωσα πολύ άσχημα. Είχα καρδιακές αρρυθμίες και οι συγγενείς μου με μετέφεραν στο νοσοκομείο επειγόντως. Τα εγγόνια μου έκλαιγαν γύρω μου», ήταν τα λόγια του αναφερόμενος για όσα έπαθε έπειτα από την λήξη της αναμέτρησης Βραζιλία-Κολομβία.

«Αποφάσισα να καταθέσω αγωγή κατά της FIFA διότι οι αποφάσεις των διαιτητών προκάλεσαν ηθικές και άλλου είδους ζημίες σε πολλές ομάδες, μεταξύ των οποίων η Χιλή, η Ουρουγουάη, η Αγγλία, το Μεξικό, η Κόστα Ρίκα και φυσικά η Κολομβία», πρόσθεσε ο 74χρονος Κολομβιανός.

Ο Χιμένεθ κατέθεσε βίντεο με τις επίμαχες φάσεις, καθώς επίσης και αποσπάσματα δηλώσεων από ανθρώπους του ποδοσφαίρου (σ.σ. Πελέ, Μαραντόνα), που καταλόγιζαν βαρύτατες ευθύνες στους διαιτητές των αγώνων και έκαναν λόγο για αλλοίωση αποτελεσμάτων.

Μάλιστα, αν δικαιωθεί ο Λατινοαμερικανός υποστήριξε ότι θα διαθέσει το ποσό εξ ολοκλήρου σε οργανισμούς που βοηθούν παιδιά στην πατρίδα του. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση ή σχόλιο από την πλευρά της FIFA.

Πηγή: zougla.gr