Βαθμολογία

Έστειλαν 200 καταλάθος...στον άλλο κόσμο

Νοσοκομείο στην Αυστραλία ζήτησε συγγνώμη, καθώς απέστειλε από λάθος ειδοποιητήρια θανάτου για 200 από τους ασθενείς του οι οποίοι βρίσκονταν εν ζωή.

Το νοσοκομείο Austin στη Μελβούρνη, δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της χώρας, «σκότωσε» από λάθος τους ασθενείς αυτούς, στέλνοντας με φαξ τα ειδοποιητήρια θανάτου στους οικογενειακούς τους γιατρούς.

Τα ειδοποιητήρια εστάλησαν εξαιτίας εσφαλμένης αλλαγής στο πρόγραμμα του υπολογιστή που χρησιμοποιεί το νοσοκομείο για την ενημέρωση των οικογενειακών γιατρών των ασθενών οι οποίοι παίρνουν εξιτήριο, αναφέρει το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του.

«Ζητούμε ανεπιφύλακτα συγγνώμη στις κλινικές που επηρεάστηκαν, οι οποίες κατά κύριο λόγο, επέδειξαν μεγάλη κατανόηση για το σφάλμα», αναφέρει η ανακοίνωση. Η εταιρεία τονίζει ότι η φροντίδα των ασθενών δεν διακυβεύτηκε.

Ο ιατρικός σύλλογος Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι το σφάλμα ήταν απαράδεκτο και πιθανόν στενόχωρο για τους οικογενειακούς γιατρούς, ενώ βουλευτής της αντιπολίτευσης το χαρακτήρισε σύμπτωμα ενός καταπονημένου συστήματος υγείας.

Πηγή: naftemporiki