Βαθμολογία

Παπανικολάου: «Ευκαιρία ζωής»

Η ευκαιρία της ζωής του, που δεν σκοπεύει να αφήσει ανεκμετάλλευτη, είναι για τον Κώστα Παπανικολάου η μετακίνηση στους Ρόκετς, όπως δηλώνει στο Goal. Ο 24χρονος φόργουορντ μιλά για την Εθνική, τη θητεία του στην Μπαρτσελόνα, τη σχέση του με τον αντίπαλο Μπουρούση και… ξεχωρίζει Ναβάρο και Ρούντι.

Αναλυτικά, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για:

-τη μετακίνηση στους Ρόκετς: «Ήταν ευκαιρία ζωής, ένα όνειρο για εμένα το ΝΒΑ. Συνάντησα τον Άντε Τόμιτς στο Πο και του είχα πει πως θα μείνω στην Μπαρτσελόνα. Μια ημέρα μετά, όταν πλέον είχε ανακοινωθεί η συμφωνία, συνάντησα και πάλι τον Άντε και νόμιζε ότι τον κορόιδευα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Το ελεύθερο μπάσκετ που παίζουν μου ταιριάζει αρκετά».

-την παρουσία Μπέβερλι, Ντόρσεϊ και Πάουελ στους Ρόκετς: «Σίγουρα η παρουσία τους θα με βοηθήσει να αισθανθώ πιο άνετα και να προσαρμοστώ πιο εύκολα στη νέα πραγματικότητα».

-την Μπαρτσελόνα: «Στο συμβόλαιο με τους Ρόκετς υπάρχει όρος πως αν ξαναγυρίσω στην Ισπανία, τον πρώτο λόγο θα τον έχει η Μπάρτσα. Και αυτό με καλύπτει απόλυτα, γιατί ήταν μια πολύ ωραία σεζόν. Η ατμόσφαιρα στην Ισπανία για το μπάσκετ είναι εκπληκτική, είναι ιδανικό να παίζεις σε αυτή τη χώρα. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι τεράστιος παίκτης και καταπληκτικός άνθρωπος. Ο Τσάβι Πασκουάλ είναι Καταλανός, αγαπάει την ομάδα και έχει σταθεί σε καλές και κακές στιγμές δίπλα της. Είναι τεράστιος προπονητής και πολύ καλός άνθρωπος».

-τη σχέση του με τον αντίπαλο στη Ρεάλ, Μπουρούση: «Ο Γιάννης με στήριξε πολύ όταν ήρθα στον Ολυμπιακό. Μου έδινε θάρρος να αισθανθώ άνετα και να πιστέψω στον εαυτό μου. Με στήριξε και με στηρίζει. Το γεγονός ότι η Ρεάλ δεν πήρε τελικά την Ευρωλίγκα, μας βοήθησε ψυχολογικά εν όψει τον τελικών, όπου η Ρεάλ δεν ήταν σε καλή κατάσταση».

-τον Ρούντι Φερνάντεθ: «Ο Ρούντι Φερνάντεθ είναι ο πιο αντιπαθητικός παίκτης. Είναι και ο πιο δύσκολος αντίπαλος. Η συμπεριφορά του, όμως, τον μειώνει ως παίκτη».

-την Εθνική: «Υπάρχει πολύ καλό κλίμα. Αν περάσουμε από τον όμιλο, μετά όλα είναι πιθανά στα νοκ άουτ παιχνίδια. Κάθε ματς από εκεί και πέρα είναι τελικός».