Βαθμολογία

95.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ στο Χαμόγελο του Παιδιού

Ειδοποιητήριο για ΕΝΦΙΑ ύψους 95.000 ευρώ έλαβε το Χαμόγελο του Παιδιού, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του συλλόγου Κ.Γιαννόπουλος. «Δεν έχουμε να το πληρώσουμε αυτό το ποσό. Περνάμε μία δύσκολη φάση γιατί καλούμαστε να στηρίξουμε περισσότερα παιδιά. Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2014 στηρίξαμε 57.000 παιδιά, μόνο για ένα παιδί χρειάστηκαν για μεταμόσχευση στη Γαλλία 200.000 ευρώ» είπε στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι τα ακίνητα του συλλόγου χρησιμοποιούνται για τη φιλοξενία παιδιών.

«Υπάρχει ένα κράτος απρόσωπο που δεν στηρίζει τους θεσμούς, πρόσθεσε. Το θέμα προκάλεσε την παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «αν τέθηκε ζήτημα ΕΝΦΙΑ στο Χαμόγελο του Παιδιού θα πρόκειται περί λάθους που, όπως και αν προέκυψε, πρέπει να διορθωθεί».

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει, επίσης, ότι «είχε προτείνει κι έγινε αποδεκτό ότι τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που κατέχουν ακίνητα που χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς, μορφωτικούς και κοινωφελείς σκοπούς, απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 1, εδάφιο ε ́ του Ν. 4223/2013».

Πηγή: in.gr