Βαθμολογία

Τίτλοι τέλους για Φαν Μπούιτεν

Μετά από 16 χρόνια επαγγελματικού ποδοσφαίρου ο Ντάνιελ Φαν Μπούιτεν αποφάσισε να ρίξει τίτλους τέλους. Ο 36χρονος διεθνής Βέλγος αμυντικός πραγματοποίησε μία πλούσια πορεία κατά την διάρκεια της οποίας μέτρησε 378 συμμετοχές και 47 γκολ σε υψηλό επίπεδο. Την τελευταία οκταετία φορούσε τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου με την οποία κατέκτησε τα πάντα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Είναι δύσκολο να πάρεις μια σημαντική απόφαση. Αλλά έπρεπε να το βιώσω. Ο τελευταίος στόχος μου ήταν να κάνω ένα καλό Μουντιάλ με την φανέλα της χώρας μου. Δούλεψα σκληρά από τον Ιανουάριο για να τα καταφέρω, δείχνοντας μεγάλο επαγγελματισμό για ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός. Είχα αρκετές προτάσεις και αυτό που με άγγιξε ήταν οι προσπάθειες της Άντερλεχτ για να με αποκτήσει.

Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πως όταν κάνω κάτι θέλω να το κάνω στο 100% αλλά το σώμα μου δεν μου το επιτρέπει. Δεν ήθελα να απογοητεύσω τον σύλλογο και τους οπαδούς του. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου, αλλά ξεκινάει μια νέα ζωή μπροστά μου. Θέλω να περάσω περισσότερο χρόνο με την σύζυγο και τα παιδιά μου καθώς επίσης και τους υπόλοιπους ανθρώπους που αγαπώ» έγραψε σε επιστολή προς τον Τύπο του Βελγίου ο Φαν Μπούιτεν.