Βαθμολογία

Υποφέρετε από τη ζέστη τη νύχτα;

Με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει και φέτος στα ύψη ο ύπνος για κάποιους από εμάς είναι εφιαλτικός. Ιδίως αν δεν υποφέρετε το air condition τότε πολύ καλά κάνετε και διαβάζετε το σημερινό κείμενο μιας και θα σας βοηθήσει να βρείτε τους τρόπους που να κοιμηθείτε άνετα ακόμα και μια πολύ ζεστή νύχτα.

Ξέρω πώς όλοι κάποια στιγμή σκεφθήκατε να βάλετε το σεντόνι την κατάψυξη και να κοιμηθείτε γυμνοί! Οκ, το πρώτο ας πούμε ότι περνά, όμως γυμνοί μην κοιμάστε ποτέ όταν κάνει πολύ ζέστη. Επιλέξτε το νυχτικό ή τις πιτζάμες εκείνες που είναι κατασκευασμένες από φυτικές ίνες και θα δείτε πως θα σωθείτε. Βλέπετε το καλό ύφασμα απορροφά τον ιδρώτα και θα σας κάνει να αισθανθείτε πιο άνετα και δροσερά.

Καθοριστικό για έναν καλό ύπνο μέσα στο καλοκαίρι είναι η θερμοκρασία του σώματός μας να μειωθεί κατά το ήμισυ ( από τη θερμοκρασία που έχει το σώμα μας όταν ξυπνάμε το πρωί). Για να το πετύχετε αυτό κάντε ένα χλιαρό ντους ή έστω δροσερό αλλά όχι με κρύο νερό γιατί αυτό δεν θα σας χαλαρώσει αλλά θα σας ξυπνήσει. Αν δεν αντέχετε τα air condition, δοκιμάστε έναν ανεμιστήρα. Ένας ανεμιστήρας μπορεί να μειώσει την θερμοκρασία του σώματος απίστευτα γρήγορα.

Βάλτε τα σεντόνια σας σε μια πλαστική σακούλα και βάλτε τα στην ψύξη και ακόμα πιο δραστικό είναι να βάλετε την μαξιλαροθήκη στην κατάψυξη. Βέβαια, αυτά τα μέτρα αντιμετώπισης είναι προσωρινά γιατί σχετικά γρήγορα θα πάρουν την θερμοκρασία του σώματός σας.

Μην βγάζετε το πόδι σας έξω από το σεντόνι. Μπορεί να σας δίνει την αίσθηση ότι δροσίζεστε αλλά αυτό δεν ισχύει. Έχοντας κρύα πόδια μπορεί να διαταραχθεί ο ύπνος σας ενώ πρέπει να θυμάστε ότι το πρόσωπο είναι που πρέπει να κρατάτε δροσερό.

Πηγή: queen.gr