Βαθμολογία

Παράσταση για ένα ρόλο στο Άνφιλντ

Η Λίβερπουλ συνέτριψε με 4-0 την Ντόρτμουντ και έδειξε πανέτοιμη για την πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ. Οι «κόκκινοι» ήταν καταιγιστικοί από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και σκόρπισαν ελπίδες στους απανταχού φιλάθλους τους ότι φέτος θα κατορθώσουν να πετύχουν αυτό που έχασαν πέρσι και να κατακτήσουν τον τίτλο.

Από την άλλη, η Μπορούσια ναι μεν έπαιξε με αρκετές απουσίες, πλην όμως η γενική της εικόνα σε καμία περίπτωση δεν ήταν τέτοια που να δείχνει ότι (αν δεν αλλάξει) μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Μπουντεσλίγκα. Το σκορ άνοιξε στο 10’ ο Στάριτζ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Λόβρεν συνδύασε με γκολ το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Της Λίβερπουλ που συνέχισε να επιτίθεται κατά κύματα και στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας στο 3-0 στο 48’ με τον (κορυφαίο του γηπέδου) Κοουτίνιο και στο τελικό σκορ στο 61’ με τον Χέντερσον.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Μανκίγιο (84' Κέλι), Τζόνσον, Σκρτελ, Λόβρεν, Τζέραρντ, Τσαν (46' Λούκας), Χέντερσον (79' Άλεν), Στέρλινγκ, Κοουτίνιο (72' Άιμπ), Στάριτζ (75' Λάμπερτ).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Λάνγκερακ, Πίστσεκ (58' Γκρόσκροϊτς), Παπασταθόπουλος, Γκίντερ, Σμέλτσερ, Κελ (46' Μπέντερ), Κιρχ (46' Ιμόμπιλε), Μχιταριάν, Αουμπαμεγιάνγκ (70' Μπαντόβσκι), Γιόσιτς, Ράμος (46' Χόφμαν).