Βαθμολογία

Ρένια: «Εμείς πιστεύω ότι θα ανέβουμε»

Τα πρώτα του λόγια στους εκπρόσωπους του Τύπου είπε ο Άντι Ρένια, βρισκόμενος στην Βουλγαρία, όπου έχει καταλύσει ο Άρης για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Ο νεαρός άσος των «κίτρινων» αναφέρθηκε στην προετοιμασία και τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις στο προπονητικό κέντρο του Πράβετς λέγοντας: «Το αθλητικό κέντρο που προετοιμαζόμαστε το γνώριζα από πέρυσι. Οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές και το προπονητικό επιτελείο ακόμη καλύτερο. Μέχρι στιγμής όλα πηγαίνουν πολύ καλά».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην φετινή χρονιά που ξεκινάει και την νέα θέση που του πρότεινε να αγωνίζεται ο προπονητής του, από την νέα σεζόν.

«Την περσινή χρονιά δεν θέλω να τη σχολιάσω. Αλλιώς ξεκινήσαμε και αλλιώς καταλήξαμε. Ήταν απλά τραγική. Φέτος βλέπω έναν προπονητή με πολλή όρεξη, πολλή πειθαρχία, θέλει να δίνουμε όλοι το 100% και έχει τη δυνατότητα να παίρνει το κάτι παραπάνω από τον καθένα μας. Βρίσκει τον τρόπο και μας το ζητάει. Πιστεύω φέτος ότι θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Προσωπικά σε κάθε προπόνηση προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Τα περισσότερα χρόνια αγωνίζομαι “καθαρό” εξτρέμ πάνω στη γραμμή, αλλά και ως πλάγιος μέσος. Πριν αρχίσει όμως η προετοιμασία μου μίλησε ο προπονητής και μου είπε ότι με τα στοιχεία που έχω μπορώ να δώσω πιο πολλά σαν φορ. Το σεβάστηκα, βλέπω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω στη θέση κι αν πει ο κόουτς ότι εκεί πρέπει να αγωνίζομαι, αυτό θα κάνω. Η γνώμη μου είναι περιττή. Η ομάδα να ανέβει και όλα θα πάνε καλά» τόνισε ο Ρένια.

Ενώ για το πρωτάθλημα της Football League ο μεσοεπιθετικός πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζω το πρωτάθλημα της Football League. Έχω, όμως, ακούσει από τους συμπαίκτες μου ότι είναι δύσκολο πρωτάθλημα και πολύ δυνατό. Εμείς πιστεύουμε ότι θα ανέβουμε. Με δύο-τρεις καλές προσθήκες, αλλά και μαζί με τα παιδιά που έχουν έρθει και τα οποία γνωρίζουν την κατηγορία, μας δίνουν μια εικόνα. Το χρωστάμε στον κόσμο και στους εαυτούς μας, γιατί πέρυσι μπορεί να μην αγωνίστηκα, αλλά η ευθύνη είναι και δικιά μου που έπεσε η ομάδα.

Είμαι στον Άρη 12 χρόνια περίπου. Έχω πάει σε τελικούς, ενώ πήγα μόνος μου στην Αθήνα, παίρνοντας το λεωφορείο. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι σαν ποδοσφαιριστής, αλλά δεν μπορείς να βγάλεις τα συναισθήματα που νιώθεις γι’ αυτήν την ομάδα. Ο Άρης είναι τρόπος ζωής και αποτελεί μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Ακόμα κι αν παίξω σε άλλη ομάδα δεν νομίζω να αλλάξει κάτι, γιατί υπάρχουν συναισθήματα. Όλοι στεναχωριόμαστε που βρισκόμαστε εδώ. Και μιλάω σαν φίλαθλος της ομάδας. Κανείς δεν περίμενε τον Άρη εδώ.

Πριν τέσσερα-πέντε χρόνια θα έλεγε κανείς ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ο ΑΡΗΣ στην Football League με αυτήν την πορεία στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει Αρειανός που να μην στεναχωριέται για την κατάληξη της ομάδας σήμερα».