Βαθμολογία

Εφικτό το τραμ στον Πλαταμώνα

Η πιθανότητα ο Πλαταμώνας, από τους Νέους Πόρους, μέχρι και τον Νέο Παντελεήμονα να αποκτήσει μελλοντικά σιδηροδρομική σύνδεση τύπου τραμ, μέσω της παλιάς υπάρχουσας σιδηροδρομικής γραμμής, δεν είναι πλέον όνειρο θερινής νυκτός, αλλά αντίθετα είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

Μια σημαντική εξέλιξη προέκυψε, πριν μερικές ημέρες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε», σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση των παλαιών σιδηροδρομικών γραμμών του Πλαταμώνα. Μια αξιοποίηση στην οποία θα είναι σύμφωνοι η «ΓΑΙΑ ΟΣΕ», ο Δήμος Δίου – Ολύμπου, αλλά και με σεβασμό στην ιστορία, η Εφορεία Νεότερων Μνημείων όπου υπάγεται το τμήμα από τον παλαιό σταθμό Πλαταμώναμέχρι τη σήραγγα κάτω από το κάστρο που έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο σύγχρονης ιστορίας.

Έτσι, ο Πλαταμώνας, οι Νέοι Πόροι, ο Νέος Παντελεήμονας και σίγουρα οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα μπορούν να χρησιμοποιούν ένα ασφαλές μέσον σταθερής τροχιάς απο-λαμβάνοντας ένα μοναδικό περιβάλλον βουνού και θάλασσας.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Δίου– Ολύμπου, όπου υπάγεται διοικητικά και ο Πλαταμώνας, κ. Κώστας Δημόπουλος, μαζί με στελέχη της πλειοψηφίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δίου – Ολύμπου, είχαν επαφές για το σημαντικό αυτό ζήτημα, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «ΓΑΙΑ ΟΣΕ» κ. Αθανάσιο Σχίζα και με το στέλεχος κ. Βασίλη Διαμαντάκη, ώστε να συζητήσουν περαιτέρω τις εξελίξεις για την αξιοποίηση των παλαιών γραμμών του ΟΣΕ σε μια περιοχή από Νέους Πόρους μέχρι τον Νέο Παντελεήμονα.

Πρώτα και άμεσα όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Δήμος Δίου Ολύμπου, η «ΓΑΙΑ ΟΣΕ», με τη σύμφωνη γνώμη και της αρμόδιας Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων, εξετάζουν να δοθούν σε χρήση μπροστά από τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό του Πλαταμώνα σε μήκος 330 μέτρων περίπου, (από το «Σταβέντο» μέχρι το «Σούσουρο»)οι δύο δευτερεύουσες σιδηροδρομικές γραμμές του παλιού σταθμού.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και με την ανάληψη των καθηκόντων από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 της νέας Δημοτικής Αρχής Δίου - Ολύμπου, με νέο δήμαρχο τον κ. Κώστα Δημόπουλο είναι ανοικτοί οι ορίζοντες ώστε ο Πλαταμώνας, οι Νέοι Πόροι, ο Παντελεήμονας, η Λεπτοκαρυά και η ευρύτερη περιοχή να βρουν και πάλι την παλιά τους αίγλη και λάμψη και μέσω του σιδηροδρόμου με τη νέα σύγχρονη μορφή του τραμ. Μετά το τέλος των συζητήσεων ο νέος δήμαρχος κ. Κώστας Δημόπουλος και τα στελέχη της νέας δημοτικής αρχής Δίου – Ολύμπου δεξιώθηκαν τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «ΓΑΙΑ ΟΣΕ» κ. Αθανάσιο Σχίζα και τους συνεργάτες του στο κέντρο «Κυματολήγη» στον Πλαταμώνα.

Πηγή: Εφ. Ελευθερία
(Κώστας Τσόλας)