Βαθμολογία

Λαρισινό μετάλιο στο Τατζικιστάν

Μια σπουδαία λαρισινή διάκριση είχαμε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων και νεανίδων για το Ταε Κβο ΝτοITF, που διεξάγεται στο Τατζικιστάν.

Η Λαρισαία Σταυρούλα Γκουντούρα και η Αικατερίνη Χαριτωνίδου ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου, στο πρώτο και τρίτο Dan αντίστοιχα, στο αγώνισμα Tull, με το οποίο άνοιξε η αυλαία της διοργάνωσης.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν ακόμα τρεις αθλητές μας, ο Χρήστος Αναστασιάδης(τρίτο Dan), ο Χρήστος Ζελελίδης(δεύτερο Dan) και η Ευαγγελία Χατζοπούλου (2ο Dan) που κατετάγησαν στην 5η θέση.«Πήραμε τα δύο πρώτα μετάλλια, αλλά πιστεύουμε ότι και η συνέχεια θα είναι πολύ καλή. Οι αθλητές μας είναι πολύ καλά προ-ετοιμασμένοι, έχουν μεγάλες δυνατότητες και πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι απ' αυτούς θα κινηθούν σε υψηλά επίπεδα».

Λόγια των δύο προπονητών της Εθνικής μας, του Φώτη Φωτιάδη και του Στέλιο Γιαϊλίδη. Συνοπτικά οι αθλητές μας, την πρεμιέρα, στο αγώνισμα των Tull:

• χάλκινο μετάλλιο η Σταυρούλα Γκουντούρα στο πρώτο Danνεανίδων

• χάλκινο μετάλλιο η Αικατερίνη Χαριτωνίδου στο τρίτο Dan νεανίδων

• 5η θέση η Ευαγγελία Χατζοπούλου στο δεύτερο Dan νεανίδων

5η θέση ο Χρήστος Αναστασιάδης στο τρίτο Dan εφήβων

• 5η θέση ο Χρήστος Ζελελίδης στο δεύτερο Dan εφήβων

Η Εθνική μας ομάδα έδειξε από την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ότι μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να σταθεί με αξιώσεις, διεκδικών-τας κι άλλα μετάλλια και πολύ καλά πλασαρίσματα. Οι χώρες που μετέχουν στο Παγκόσμιο τα εκβοντό itf Εφήβων– Νεανίδων, στο μακρινό Ντουσαμπέ, των 750.000 κατοίκων, έφθασαν τις 43, ανάμεσά τους και οι πολύ δυνατές Εθνικές ομάδες της Κορέας, της Ρωσίας, της Ιαπωνίας και του Τατζικιστάν, με τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες να φθάνουν τους 600.

Πηγή: Εφ. Ελευθερία