Βαθμολογία

Η Μόσχα απειλεί να επεκτείνει τις απαγορεύσεις

Η ατελείωτη λίστα με τα προϊόντα, για τα οποία θα ισχύσει ο περιορισμός ή η απαγόρευση των εισαγωγών στη Ρωσία, δεν είναι η μοναδική κίνηση που σχεδιάζει το Κρεμλίνο ως αντίποινα για τις κυρώσεις που έχει υποστεί από ΗΠΑ και ΕΕ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα euobserver.com, η Ρωσία απειλεί να επεκτείνει το εμπάργκο, καθώς- όπως αναφέρει- η διπλωματική της αντεπίθεση με φόντο την κρίση της Ουκρανίας εντείνεται. Σε συνάντηση του ρωσικού υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την απαγόρευση των πτήσεων που προέρχονται από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και διέρχονται από τον εναέριο χώρο της Ρωσίας.

Η απαγόρευση θα αναγκάσει τους μεταφορείς να χρησιμοποιούν περισσότερα καύσιμα για να φτάσουν στον προορισμό τους χρησιμοποιώντας μεγαλύτερες διαδρομές για την αποφυγή της ρωσικής επικράτειας.

Το μέτρο θα πλήξει ιδιαίτερα τις μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες όπως είναι η British Airways, η Lufthansa και η Air France, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η Μόσχα εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να αυξήσει τις κυρώσεις της στους τομείς της αεροπορίας, της ναυπηγικής βιομηχανίας και των αυτοκινήτων.

Τα στοιχεία από τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, Eurostat, δείχνουν ότι η απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων που έχει ήδη αποφασιστεί θα κοστίσει στην Ευρώπη, η οποία παρέχει πάνω από το 40% των εισαγωγών τροφίμων της Ρωσίας, περισσότερα από 12 δισεκ. ευρώ, καταλήγει το δημοσίευμα

Πηγή: iefimerida.gr