Βαθμολογία

Περισσότερες προσλήψεις τον Ιούλιο

Στις 189.572 ανέρχονται οι νέες θέσεις μισθωτής εργασίας κατά το πρώτο επτάμηνο του 2014, ενώ τον Ιούλιο του ίδιου έτους οι προσλήψεις υπερτερούν κατά 13.275 θέσεις εργασίας έναντι των απολύσεων τον Ιούλιο, 2014, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», του υπουργείου Εργασίας, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότεα, σύμφωνα με την «Εργάνη», σε επίπεδο επταμήνου (Ιανουαρίου – Ιουλίου), το 2014 δημιουργήθηκαν 189.572 νέες θέσεις μισθωτής εργασίας, που πρόκειται για επίδοση σημαντικά υψηλότερη από αυτή του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος πέρυσι (91.611 θέσεις εργασίας) και, σαφώς, την υψηλότερη επίδοση πρώτου επταμήνου από το 2001 μέχρι σήμερα, όπως ανακοινώθηκε.

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), που καταγράφηκαν την 01/07/2014, τον Ιούνιο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ανερχόταν στους 963.492.

Οπως επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, «είναι ενθαρρυντικό ότι και αυτόν τον μήνα συνεχίζεται η θετική εικόνα της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, ακολουθώντας τη γενική τάση εξομάλυνσης της αγοράς εργασίας. Παράλληλα, οι θετικές εξελίξεις στη μισθωτή απασχόληση αντανακλώνται σε κάποιο βαθμό και στην πορεία του ποσοστού ανεργίας όπως αυτό εξελίσσεται. Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν πλέον ότι το κλίμα στην αγορά εργασίας σταδιακά αλλάζει».

«Η μισθωτή απασχόληση αυξάνεται, ενώ και το ποσοστό ανεργίας, παρότι βρίσκεται ακόμη σε πολύ υψηλά επίπεδα, έχει εισέλθει σε φάση αποκλιμάκωσης. Η αποκλιμάκωση αυτή επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, καθώς ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων από τις αρχές του έτους είναι μειωμένος κατά 9,32%», τόνισε ο υπουργός.

Πηγή: EΘΝΟΣ