Βαθμολογία

Φιλική νίκη επιπέδου Σούπερ Λίγκ (videos)

Το τρίτο της φιλικό παιχνίδι έδωσε την Τετάρτη η ΑΕΛ στη Βέροια κόντρα στην ομώνυμη ομάδα της οποίας και επικράτησε με 0 - 1 πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και έδειξε από τώρα κιόλας έτοιμη ενόψει της δύσκολης σεζόν που την περιμένει στην Football League.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ: Χρήστος Γκατζούλης

Σίγουρα ήταν το δυνατότερο τεστ για την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη απέναντι σε μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας που έχει παράλληλα μεγαλύτερο διάστημα προετοιμασίας, αφού σε λίγες εβδομάδες ξεκινά η Σούπερ Λίγκ.

Η αναμέτρηση διεξήχθη κάτω από συννεφιά (είχε προηγηθεί βροχή), αλλά ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και αυτό βοήθησε και τις δύο ομάδες να αποδώσουν ωραίο ποδόσφαιρο.  

Πως ξεκίνησε

Η ΑΕΛ αγωνίστηκε με σύστημα 4-2-3-1, όπως και σε όλα τα φιλικά παιχνίδια της μέχρι στιγμής.

Ο Αποστολίδης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, με τον Κοντοδήμο αριστερά και τον Μουλόπολο δεξιά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σαρακατσάνος – Καστέλς. Δύο αμυντικά χαφ (Τζούνιορ – Νεμπεγλέρας) με τον Τσιλιγκίρη αριστερά και τον Βερδού δεξιά, ενώ ο Περίκο ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Στεφανίδη.

Στο πρώτο ημίχρονο

Η ΑΕΛ παρουσιάστηκε «σφιχτή» στην άμυνα και γενικά αντιδρούσε σωστά. Στη μεσαία γραμμή πάλεψαν ιδιαίτερα οι Νεμπεγλέρας – Τζούνιορ ενώ στις αντεπιθέσεις ήταν «φαρμάκι». Σε γενικές γραμμές άντεξε στην πίεση της Βέροιας και κατάφερε με σχετική ευκολία να κρατήσει το μηδέν.

Στην επανάληψη

Και οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές. Η ΑΕΛ εμφανίστηκε πολύ καλύτερη στο δεύτερο μέρος σε σχέση με το πρώτο. Στο τελευταίο 20λεπτο οι δύο ομάδες έπαιξαν κάτω από δύσκολες συνθήκες, αφού στο γήπεδο δεν υπήρχε ρεύμα και η ορατότητα ήταν περιορισμένη για τους ποδοσφαιριστές. Οι "βυσσινί" ήταν πολύ ανώτερη του αντιπάλου τους και δίκαια επικράτησαν, ενώ δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη θα μπορούσε να έχει πετύχει τουλάχιστον δύο ακόμη τέρματα σύμφωνα με τις ευκαιρίες που είχε στο παιχνίδι.

Το φιλμ του αγώνα:

5’ Σουτ του Μπεν εκτός περιοχής η μπάλα κατέληξε άουτ.

6’ Ο Μπαργκάν έξω από την περιοχή και αριστερά, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

30’ Ο Βάσκεζ εκτέλεσε το φάουλ η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

35’ Ο Μπεν σούταρε από τα 20 μέτρα αλλά ο Αποστολίδης ήταν στην κατάλληλη θέση.

38’ Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ! Ο Στεφανίδης τσίμπησε την μπάλα, κατέληξε στον Βερδού που με ανάποδο ψαλιδάκι η μπάλα πήγε άουτ.

45’ Δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Σέντρα του Κοντοδήμου, ο Βερδού πήρε την κεφαλιά αλλά ο Καντιμοίρης απέκρουσε σε κόρνερ.

50’ ο Μάνος βγήκε σε θέση τετ - α - τετ, αλλά ο γκολκίπερ Αθανασόπουλος τον νίκησε.

51’ Κάθετη για τον Μπεν μέσα στην περιοχή που έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

56’ Κόρνερ από δεξια με τον Μπλέντι, ο Γκούρτσας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ πάνω στον κίπερ της Βέροιας.

65’ Η ΑΕΛ πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με πέναλτι που κέρδισε ο Πινδώνης και εκτέλεσε ο ίδιος για το 0 - 1.

">http://

">http://

Οι Συνθέσεις

Βέροια: Καντιμοίρης, Αραγονές, Καλί, Αμαραντίδης, Όστοιτς, Βεργώνης, Βάσκεζ, Παυλίδης, Μπαργκάν, Μπεν, Μάνος.

Στο δεύτερο μέρος η Βέροια αγωνίστηκε με τους: Γκινάρντ, Βέρτζος, Τσιάμης, Παπαδόπουλος, Ντόγος, Κατσούλης, Ουνγιαλίδης, Χάσελμπαϊνγκ, Σέντριτς, Μεληκιώτης, Μουρατίδης, Βασιλειάδης.

ΑΕΛ: Αποστολίδης, Σαρακατσάνο, Κατσέλς, Κοντοδήμος, Μουλόπουλος, Τζούνιορ, Νεμπεγλέρα, Τσιλιγκίρη, Βερδού, Περίκο, Στεφανίδης.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ αγωνίστηκε με τους: Αθανασόπουλος, Εσπίν, Μελισσάς, Κουρτεσιώτης, Καρανίκας, Τσεμπερίδης, Πινδώνης, Φορνέρ, Μπλέντι, Σουάνης, Γκούρτσας.