Βαθμολογία

Ζήσης: «Βαρεθήκαμε να κερδίζουμε στα φιλικά»

Σημαντικά μεν, αλλά όχι καθοριστικά για την Εθνική χαρακτήρισε τα δυνατά φιλικά που θα δώσει στο Πο κι όχι μόνο εν όψει Μουντομπάσκετ ο Νίκος Ζήσης. Για το άγχος του μίλησε ο Γιώργος Μπόγρης.

Ο Νίκος Ζήσης είναι αρκετά έμπειρος για να γνωρίζει πως ό,τι κι αν κάνει η Εθνική στα φιλικά, τα επίσημα ματς και εν προκειμένω το Μουντομπάσκετ θα κρίνουν την πορεία της. 
«Πιστεύω πως η ομάδα είναι σε καλό δρόμο. Τα φιλικά είναι το καλύτερο τεστ για να δείξουμε σε τι φάση βρισκόμαστε και θα δούμε τις αδυναμίες μας. Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι πως φέτος έχουμε μόνο δυνατά φιλικά και αυτό είναι καλό, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κουραστεί να κερδίζουμε στα φιλικά και στα επίσημα να μην πηγαίνουμε τόσο καλά. Είναι ευκαιρία να παίξουμε περισσότερο και θα ευχαριστηθούμε λίγο παραπάνω από τη μονοτονία των προπονήσεων. Είμαστε μια ομάδα με νέο προπονητή, με αρκετά νέα παιδιά, αλλά τα φιλικά με τα επίσημα είναι τελείως διαφορετικά», δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής κατά την αναχώρηση για το Πο, που η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει Σερβία, Γαλλία και Κροατία στο τέλος της εβδομάδας.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπόγρης δεν έκρυψε το άγχος που σαν νέος στην ομάδα έχει. «Υπάρχει πολλή κούραση. Τώρα έχουμε τα πρώτα φιλικά στη Γαλλία κι ανυπομονούμε όλοι, κυρίως εγώ που είμαι πρώτη φορά στην Ανδρών. Είναι ευκαιρία να ξεφύγουμε από το πρόγραμμα των προπονήσεων που είναι πολύ σκληρό και να δει ο προπονητής σε τι κατάσταση είναι η ομάδα. Εγώ είμαι λίγο αγχωμένος, ακόμη και στις προπονήσεις. Η πίεση θα είναι τεράστια και στο πρώτο φιλικό, γιατί το έχω στο μυαλό μου. Αλλά θέλω να το ξεπεράσω αυτό. Και σε αυτό βοηθούν τα φιλικά, να ξεπεράσουμε το άγχος ή κάποιες ανασφάλειες που έχουμε. Με τη βοήθεια των συμπαικτών μας και του προπονητικού τιμ θέλουμε να δείξουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», ανέφερε ο διεθνής σέντερ.