Βαθμολογία

Κοντοδήμος: «Η ΑΕΛ είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί»

Ο Δημήτρης Κοντοδήμος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αγωνίστηκε πριν 10 χρόνια με την φανέλα της ΑΕΛ, απ’ όπου και ξεκίνησε ουσιαστικά και τώρα περισσότερο έμπειρος από ποτέ επιστρέφει για να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ: Χρήστος Γκατζούλης

Μίλησε για τη νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει αλλά και με την εμπειρία του ανέλυσε τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να αλλάξει κατηγορία. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Πως είναι να επιστρέφεις σπίτι σου μετά από 10 χρόνια;

«Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην ομάδα μετά από 10 χρόνια. Νιώθω πολύ ευτυχισμένος που μου δίνεται η δυνατότητα να ξανά παίξω για την ομάδα της πόλης μου και από την ομάδα απ’ όπου ξεκίνησα. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι μέσα από δουλειά όλοι μαζί να καταφέρουμε το στόχο μας».

Πως τα βλέπεις τα πράγματα στην ομάδα;

«Τα πράγματα έχουν αλλάξει μετά από δέκα χρόνια, αυτό που είδα από την πρώτη στιγμή είναι πως υπάρχει πολύ οργάνωση στην ομάδα, όλα λειτουργούνε όπως πρέπει, δηλαδή η ομάδα αυτή τη στιγμή αν και βρίσκεται στην Β’ Εθνική δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, είναι όλα οργανωμένα, υπάρχουν άνθρωποι δίπλα μας 24 ώρα το 24ωρο που μπορούν να λύσουν κάθε μας πρόβλημα. Γίνεται μια πάρα πολύ καλή προετοιμασία. Έχουμε μια καινούρια ομάδα και οι παίκτες σιγά – σιγά δημιουργούν ένα καλό σύνολο και ευχή όλων είναι να ξεκινήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Με την εμπειρία σου, ποια πιστεύεις πως είναι τα στοιχεία που χρειάζεται η ΑΕΛ για να πρωταγωνιστήσει;

«Η ΑΕΛ από μόνη της είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί. Βάση οργάνωσης όπως λειτουργούν τα πράγματα αυτή τη στιγμή και επειδή την έζησα την διαδικασία των πλέι οφ πιστεύω πως είναι το βάθος που δημιουργείται στην ομάδα, το ότι υπάρχει υγιείς ανταγωνισμός αυτό είναι πολύ καλό για εμένα. Μέσα στη χρονιά θα υπάρχουν πολλές δυσκολίες, τραυματισμοί, κάρτες και τα παιχνίδια των πλέι οφ θα είναι Τετάρτη – Κυριακή, οπότε αυτό που γίνεται με τους πολλούς παίκτες είναι πάρα πολύ καλό, συν η οργάνωση που υπάρχει, συν η δυναμική της ομάδας από μόνη της που επιβάλει τον πρωταθλητισμό».

Το νέο πρωτάθλημα πιστεύει θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό από το περασμένο;

«Πιστεύω πως ναι σε σχέση με πέρυσι».

Τι σε έκανε να πεις το «ναι» και να έρθεις στην ΑΕΛ;

«Οι στόχοι που έχει η ομάδα, πάντα μου άρεσε να είμαι σε ομάδες που έχουν πρωταγωνιστικό στόχο. Δεν ήθελα και πάρα πολύ να το σκεφτώ. Έπαιξε σημαντικό ρόλο που είμαι και από εδώ, οπότε πολύ γρήγορα πήρα την απόφαση».

Πιστεύεις πως το δυνατό σημείο της ΑΕΛ είναι το βάθος που έχει στο ρόστερ της;

«Σίγουρα ότι έχουν έρθει παίκτες με πολύ μεγάλη εμπειρία με πολύ καλά βιογραφικά, πολλές παραστάσεις, ένας προπονητής που έχει δείξει τα τελευταία δύο χρόνια πολύ καλό έργο, ανεβάζοντας δύο ομάδες, συν το βάθος γιατί τα παιχνίδια είναι πάρα πολλά και για μένα είναι σημαντικό το γεγονός πως κανένας ποδοσφαιριστής δεν θα είναι εφησυχασμένος».

Η πίεση πόσο σας επηρεάζει;

«Αυτό είναι και στον χαρακτήρα του κάθε ενός, ισχύει κατά έναν λόγο, η δυναμική από μόνη της δημιουργεί ένα άγχος, μια πίεση λόγω κόσμου λόγω της ομάδας. Από εκεί και πέρα εντάξει, πιστεύω το πόσο έμπειρος είναι ο κάθε παίκτης για να ξεπερνάει τον εαυτό του και πόσο έτοιμος είναι όταν μπαίνει στο γήπεδο. Εγώ το έζησα τελείως διαφορετικά όλο αυτό γιατί έπαιξα από 17 χρονών στην ομάδα».

Έχεις κρατήσει κάτι από το προηγούμενο πέρασμά σου στην ομάδα;

«Σίγουρα ήταν η άνοδος, γενικά πολλές καλές στιγμές, επειδή πήγα και σε άλλες ομάδες μετά, παίζοντας κάποιος στην ΑΕΛ είναι σα να παίζει σε πολύ μεγάλη ομάδα».