Βαθμολογία

Κατά των τυποκτόνων διατάξεων το ΠαΣοΚ

Το ΠαΣοΚ, κατά τρόπο σαφή και ξεκάθαρο, με ανακοίνωση του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Παναγιώτη Ρήγα, ο οποίος είναι και ειδικός αγορητής στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, πήρε θέση κατά των τυποκτόνων διατάξεων που εμπεριέχονται σε αυτό:

«Να διατηρηθεί η υποχρεωτική δημοσίευση των προκηρύξεων και διακηρύξεων των πάσης φύσεως διαγωνισμών για έργα προμήθειας και υπηρεσίες όλων των φορέων του Δημοσίου στον Περιφερειακό Τύπο. Η προτεινόμενη κατάργηση πλήττει τον κανόνα της δημοσιότητας, την αρχή της πλήρους διαφάνειας, και την βιωσιμότητα του Περιφερειακού Επαρχιακού Τύπου», ανέφερε ο κ. Ρήγας.

Είχε προηγηθεί η αντίδραση αρκετών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και των υπολοίπων κομμάτων, καθώς και η δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου ο οποίος δήλωσε ότι «δεν θα είμαστε εμείς εκείνοι που θα εξοντώσουμε τον επαρχιακό Τύπο».

Για το θέμα υπήρξε έντονη αντίδραση όλων των Ενώσεων του κλάδου, εκδοτών και δημοσιογράφων, καθώς οι εφημερίδες, αν απολέσουν και αυτή την κατηγορία των εσόδων, θα πληγούν ανεπανόρθωτα με ότι αυτό συνεπάγεται και για τις θέσεις εργασίας.

Η θέση της κυβέρνησης επί του θέματος αναμένεται να οριστικοποιηθεί αύριο Τρίτη που το πολυνομοσχέδιο εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής.