Βαθμολογία

Η πρώτη γλυκιά γεύση…

* Η ποιότητα και η εμπειρία των παικτών της ΑΕΛ αναμένεται να κάνουν την διαφορά τη νέα χρονιά

Πρώτο φιλικό τεστ για την ΑΕΛ την Παρασκευή το απόγευμα κόντρα στον Βατανιακό. Πρώτο δείγμα σαφέστατα θετικό αν και όπως έχουμε ξαναπεί τα φιλικά παιχνίδια γίνονται αποκλειστικά και μόνο για τους προπονητές. Ο Βοσνιάδης χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεσή του, θέλοντας να δει εάν αυτά που δουλεύουν στο Ελατοχώρι τα έχουν αφομοιώσει πλήρως οι ποδοσφαιριστές του. 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ: Χρήστος Γκατζούλης

Από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα και τις δηλώσεις του Μακεδόνα τεχνικού μετά το ματς, συμπεραίνουμε πως πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έβγαλαν μέσα στο γήπεδο οι παίκτες του και παράλληλα να έκαναν πράξη αυτά που τους είπε στο βουνό…

Σίγουρα δεν θα πρέπει να περιμένουμε και θαύματα με το καλημέρα, αλλά το δείγμα ήταν σαφέστατα θετικό. Η… κούραση ήταν εμφανή στους παίκτες από την επίπονη προετοιμασία αλλά η αλήθεια είναι πως όσο η ώρα περνούσε η εικόνα της ΑΕΛ συνολικά βελτιωνόταν. Σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο οι βυσσινί έβγαλαν τρεξίματα, ωραίους συνδυασμούς από τα πλάγια αλλά και τον άξονα και γενικά σκόρπισαν χαρά στους «ηρωικούς» φιλάθλους της ΑΕΛ που βρέθηκαν στο Βατάνι.

Το κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας είναι η εμπειρία που έχουν οι παίκτες αλλά και η ποιότητα συνολικά. Στοιχεία που αναμένεται να κάνουν την διαφορά στο νέο δύσκολο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Στο επιθετικό κομμάτι η ΑΕΛ έβγαλε φάσεις αρκετές και σημείωσε δύο γκολ. Από τα πλάγια οι Μπλέντι και Τσιλιγκίρης ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στο πρώτο μέρος, ενώ ο Περίκο «έκλεψε» τις εντυπώσεις, όχι για το γκολ που σημείωσε μόνο, αλλά και για την γενικότερη παρουσία του αφού έδειξε εξαιρετικά στοιχεία.

Για τον Αναστασάκο τι να πούμε; Ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία και αναμένεται να αποτελέσει την «κολόνα» της ΑΕΛ στην επίθεση!

Αμυντικά η ΑΕΛ δεν αντιμετώπισε προβλήματα καθώς οι παίκτες έβγαλαν αυτά που ήθελε ο Βοσνιάδης. Καλά στοιχεία από τους Καρανίκα – Κουρτεσιώτη, θετικός ο Εσπίν, έμπειρος ο Μελισσάς.

Στην επανάληψη άλλαξαν όλοι οι παίκτες και η άμυνα δεν πιέστηκε σχεδόν καθόλου.

Κρατάμε την εμπειρία και την ποιότητα του Σίλβα αλλά και την αξία του Πινδώνη στον άξονα, ενώ δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε για τα πολύ καλά στοιχεία που έδειξε ο Βερδού. Τέλος ο Στεφανίδης αποτελεί σίγουρα σταθερή αξία στην επίθεση, πράγμα για το οποίο εξάλλου είναι γνωστός πλέον στη Λάρισα.