Βαθμολογία

Ροντρίγκες: «Το να παίζω για την Ρεάλ είναι ένα όνειρο»

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ρεάλ Μαδρίτης, Χάμες Ροντρίγκες, φιλοξενούμενος σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας, όπου μίλησε για την νέα του ομάδα, του παίκτες που θαυμάζει και θέλει να τους μοιάσει αλλά και για την αντίπαλο της Ρεάλ την Μπαρτσελόνα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον πρώην προπονητή του στην Μονακό, Κλαούντιο Ρανιέρι και σχολίασε την περίπτωση να είναι συμπαίκτης με τον Ρανταμέλ Φαλκάο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για τη σημασία του να παίζει στη Ρεάλ: «Το να παίζω για τη Ρεάλ είναι ένα όνειρο, ήθελα πάντα να κερδίζω τίτλους. Είμαι χαρούμενος να κατακτώ τίτλους με μια ομάδα σαν τη Ρεάλ. Υπάρχουν πολλοί αστέρες εδώ, θα προσπαθήσω να βοηθήσω. Θα βάζω γκολ και θα φτιάχνω ασίστ».

Για το γεγονός ότι υποστήριζε τη Ρεάλ όταν ήταν μικρός: «Όταν έπαιζαν ο Ζιντάν, ο Ρονάλντο και ο Μπέκαμ, τότε ξεκίνησα να υποστηρίζω τη Ρεάλ. Και όταν ήρθα σ' αυτή την ομάδα κατάλαβα ότι ήταν κάτι πολύ σημαντικό».

Για το αν θα ήθελε να μοιάσει σε κάποιον: «Δεν θέλω να μοιάσω σε κάποιον, θαυμάζω παίκτες σαν τον Ζιντάν, τον Ρομπέρτο Κάρλος, τον Ρονάλντο. Ήταν διαφορετικοί όλοι αυτοί».

Για την αντίδρασή του όταν άκουσε το ενδιαφέρον της Ρεάλ: «Από τότε που έμαθα ότι με ήθελε η Ρεάλ, δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι ήθελα να παίξω εκεί. Στην αρχή δεν ήταν κάτι το σίγουρο, ωστόσο πριν ένα μήνα η ομάδα μου έκανε πρόταση. Η Ρεάλ είναι μια μεγάλη ομάδα κι εγώ είμαι προετοιμασμένος γι' αυτό. Ήξερα ότι με παρακολουθούσε από τότε που ήμουν μικρός, είναι αλήθεια αυτό και όταν έκανα ένα καλό Μουντιάλ, αποφάσισα να τελειώσω με τη μεταγραφή. Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήμουν σιωπηρός κι αυτό δεν μου έδωσε πίεση, αλλά ώθηση».

Για την εμπειρία του στη Μονακό και τον Ρανιέρι: «Στους πρώτους δύο μήνες δεν έπαιζα, καθώς έτσι αποφάσισε ο προπονητής. Ο Ρανιέρι είναι έμπειρος και σέβομαι τη γνώμη του, όμως όταν είχα την ευκαιρία, τα πήγαινα πολύ καλά, η ομάδα έπαιζε καλύτερα. Έμαθα πολλά πράγματα. Το γαλλικό πρωτάθλημα έχει πολλή δύναμη και τακτική».

Για τη θέση που παίζει: «Παίζω όπου θέλει ο προπονητής. Μπορώ να παίξω αριστερός και δεξιός εξτρέμ και πίσω από τον επιθετικό. Παίζω σε αρκετές θέσεις και θα δουλέψω αρκετά για να πάρω μια θέση στην ενδεκάδα».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Κάρλο Αντσελότι: «Δεν έχω μιλήσει με τον Αντσελότι ακόμη, αλλά θα μιλήσω με την πρώτη ευκαιρία. Έχω μιλήσει μόνο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και φοβερός παίκτης. Την τελευταία φορά που μίλησα με τον Αντσελότι ήταν όταν αντιμετώπιζαν την Μπάγερν Μονάχου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μου ευχήθηκε καλή τύχη στο Μουντιάλ, όμως δε μιλήσαμε για τη Ρεάλ».

Για την Μπαρτσελόνα: «Είναι μια μεγάλη ομάδα με πολύ καλούς παίκτες τους οποίους επίσης θαυμάζω και σέβομαι πολύ».

Για τον Φαλκάο και αν θα μπορούσε να παίξει στη Ρεάλ: «Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να σταθεί στη Ρεάλ, όμως δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζω, αλλά η ομάδα. Απλά λέω ότι μπορεί να παίξει, γιατί έχει ποιότητα. Έχω βρεθεί συμπαίκτης μαζί του για πάνω από τέσσερα χρόνια. Τόσο η Ρεάλ, όσο και ο Φαλκάο έχουν πνεύμα νικητή, οπότε θα μπορούσε να έρθει».