Βαθμολογία

Λύση στο θέμα της αξιολόγησης

Εντός του καλοκαιριού η κυβέρνηση θα επιδιώξει να δώσει λύση στο ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και των απολύσεων που πρέπει να γίνουν εντός του 2015, θέματα τα οποία το τελευταίο διάστημα έχουν προκαλέσει ενδοκυβερνητικές τριβές.

Στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τέθηκε επί τάπητος το θέμα της αξιολόγησης, με την ποσόστωση του 15% στη κλίμακα βαθμολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι εντός των επόμενων ημερών θα καταθέσει νέες προτάσεις για την υποχρεωτική ποσόστωση, κυρίως του 15% στην κλίμακα βαθμολόγησης για την κακή επίδοση των υπαλλήλων με διεύρυνση της αξιολόγησης ανά γενική διεύθυνση και όχι ανά υπηρεσία.

Ήδη η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου έχει κάνει προτάσεις βελτίωσης του Ν. 4250/2014 για την αξιολόγηση, με κυριότερη μια προσθήκη σε διάταξη του νόμου, η οποία να ορίζει ότι «κανένας υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί βάσει της αξιολόγησής του, ούτε πρόκειται να υποστεί μισθολογικές κυρώσεις ή οποιαδήποτε άλλη αρνητική υπηρεσιακή μεταβολή».

Η κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου για να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες πριν τη συνάντηση που θα γίνει στο Παρίσι με τους επικεφαλής της τρόικας στις αρχές Σεπτεμβρίου και η οποία θα έχει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα.

Η επόμενη αποστολή αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αντουάν Κολομπανί.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ