Βαθμολογία

Μάθημα τακτικής και φιλικό (Video)

Μικρότερη σε διάρκεια (μία ώρα) ήταν η απογευματινή προπόνηση της Πέμπτης για την ΑΕΛ στο Ελατοχώρι με την θερμοκρασία αρκετά πεσμένη. Εξάλλου οι παίκτες ήταν αρκετά καταπονημένοι από την τριπλή προπόνηση. Το πρωί το πρόγραμμα είχε τρέξιμο για περίπου 50 λεπτά, το μεσημέρι γυμναστήριο και το απόγευμα ο Αλέκος Βοσνιάδης έδωσε έμφαση στην τακτική.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ: Χρήστος Γκατζούλης

Η κούραση σίγουρα είναι μεγάλη και οι παίκτες δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Παρόλα αυτά το αυριανό φιλικό με τον Βατανιακό (18:30 στο Βατάνι) είναι μια πρώτη ευκαιρία για να μπορέσουν οι παίκτες να δείξουν κάποια πρώτα στοιχεία των όσων τους είπε αυτές τις μέρες το τεχνικό τιμ και παράλληλα να ξεφύγουν λίγο από τις καθημερινές προπονήσεις και να μάθει καλύτερα ο ένας τον άλλον.

Σημαντικό πάντως είναι το γεγονός πως οι περισσότεροι παίκτες έχουν μεγάλη εμπειρία και αυτό βοηθά ιδιαίτερα να βρεθεί γρηγορότερα η χημεία της ομάδας. Το αναφέρουμε αυτό διότι έγιναν πολλές και μεγάλες αλλαγές στο φετινό ρόστερ.

Στο πρώτο μέρος της προπόνησης οι παίκτες κάνανε κάποιες ασκήσεις με μπάλα και εκεί πήραν μέρος και οι Δεινόπαππας – Γκούρτσας. Στο δεύτερο μέρος της προπόνησης όμως δεν πήραν μέρος στο ομαδικό πρόγραμμα αλλά έκαναν ατομικό αφού ακόμη δεν είναι έτοιμοι.

Το κυρίως μενού της σημερινής προπόνησης περιελάμβανε τακτική από τον Βοσνιάδη. Ο Μακεδόνας τεχνικός έδωσε αρκετές οδηγίες στους παίκτες του (όπως και χθες), ώστε να αφομοιώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα όσα θέλει και κάποια από αυτά να τα δείξουν αύριο στο φιλικό.  

Στο πρώτο μέρος της τακτικής ο Βοσνιάδης έδωσε αρκετές εντολές και μετά οι παίκτες παίξανε ελεύθερα για λίγα λεπτά. Οι παίκτες δεν αγωνίστηκαν πάντως δυνατά λόγω και της μεγάλης κούρασης που υπάρχει.

Ο Βοσνιάδης ζητούσε να είναι κοντά οι γραμμές, ενώ πολλές φορές απευθυνόταν στον Περίκο που δείχνει να τον πιστεύει και να περιμένει πολλά από τον Ισπανό.

Γενικά ο τεχνικός της ΑΕΛ μιλούσε απλά και κατανοητά στους παίκτες του. Ήθελε καλές τοποθετήσεις, συνεχή κίνηση από τα πλάγια αλλά και από τον άξονα. Ήθελε να κρατάνε τις ζώνες, να ελέγχουν τις αποστάσεις και δεν ήθελε μεγάλες παράλληλες μπαλιές. Στο τέλος το πρόγραμμα έκλεισε με λίγα στημένα (τα εκτέλεσε ο Νεμπεγλέρας) όπου και εκεί ο Βοσνιάδης έδωσε τις εντολές τους για τον τρόπο που θα πρέπει να τα χτυπάει η ομάδα.

*Αύριο υπάρχει πρωινή προπόνηση και το απόγευμα το πρώτο φιλικό με τον Βατανιακό, ομάδα Γ΄Εθνικής.

*Επίσης στο γήπεδο βρέθηκε και ο Πινδώνης που πριν από λίγες ώρες η γυναίκα του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κορίτσι. Λόγω της κούρασης του ταξιδιού έτρεξε μόνος του για λίγο και στη συνέχεια αποσύρθηκε στο ξενοδοχείο. Μάλιστα η ομάδα (διοίκηση και παίκτες) μεταφέρει στον ποδοσφαιριστή τις καλύτερες ευχές.

*Η ΑΕΛ απέκτησε και νέο φυσικοθεραπευτή. Ο λόγος για τον Γεωργιανό Γιάννη Γκιργκιτιάν που είχε μια πρώτη γνωριμία το απόγευμα με την ομάδα.

">http://