Βαθμολογία

Άμυνα με αλληλοκαλύψεις…

Το μεγαλύτερο μέρος της απογευματινής προπόνησης της ΑΕΛ περιελάμβανε αρκετή θεωρεία από τον Αλέκο Βοσνιάδη σχετικά με τον τρόπο που θέλει η ομάδα του να είναι τοποθετημένη στον αγωνιστικό χώρο σε όλες τις γραμμές και ουσιαστικά δούλεψε πάνω στην αμυντική τακτική σε όλο το γήπεδο. Μάλιστα ο Τζούνιορ είχε και το ρόλο του… μεταφραστή μεταφέροντας στους Ισπανούς παίκτες τα όσα ήθελε ο Βοσνιάδης.

Ο Μακεδόνας τεχνικός ζητούσε από τους παίκτες του να έχουν αλληλοκαλύψεις και να μην αφήνουν κενούς χώρους. Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του: «Δεν αφήνουμε τον αντίπαλο να παίζει ένας εναντίον έναν, πάντα θα βοηθάνε και οι άλλοι…».

Πάνω σε αυτό το κομμάτι έδειξε πως θέλει να περάσει την δικιά του φιλοσοφία και ουσιαστικά να έχει ένα συγκεκριμένο προσανατολισμό μέσα στο γήπεδο και ο κάθε παίκτης θα ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Σίγουρα πάνω στην αμυντική τακτική θα δουλέψει και τις επόμενες ημέρες μέχρι να μπορέσουν άπαντες να αφομοιώσουν τα όσα θέλει ο έμπειρος προπονητής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και στο μισό γήπεδο κάνανε πράξη πλέον αυτά που τους έλεγε νωρίτερα ο Βοσνιάδης.

Η αλήθεια είναι πως το τεχνικό τιμ έδειχνε να είναι αρκετά ικανοποιημένο από τα πρώτα αποτελέσματα της δουλειάς και αυτό είναι το σημαντικότερο. Μεγάλο ρόλο παίζει όπως είναι λογικό και το γεγονός πως οι περισσότεροι παίκτες είναι έμπειροι και αρκετοί ξέρουν και τα «θέλω» το Βοσνιάδη.

Την Τετάρτη το πρωί έχει προπόνηση στις 7.30, στις 9.40 θα γίνει η πρώτη Media Time και το απόγευμα στις 6 ξανά προπόνηση με μπάλα.