Βαθμολογία

Ξανάρχισαν οι εχθροπραξίες στην Γάζα!

Oι κάτοικοι της Γάζας επωφελήθηκαν της χθεσινής εκεχειρίας για να περισυλλέξουν τους νεκρούς τους και να εφοδιαστούν με τρόφιμα και φάρμακα. Μόλις τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία χθες στις 8 το πρωί τα συνεργεία και οι πολίτες που βγήκαν στους δρόμους αντίκρισαν το σκηνικό καταστροφής.Οι Παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν πως τουλάχιστον 147 σοροί ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται πως η Χαμάς δε σεβάστηκε την 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία που είχε αιτηθεί ο ΟΗΕ και ανακοίνωσε ότι ξεκινά και πάλι τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Η σχετική ανακοίνωση που επιρρίπτει ευθύνες στη Χαμάς αναφέρει: "Μετά την αδιάλειπτη ρίψη ρουκετών από τη Χαμάς σε όλη τη διάρκεια της συμφωνημένης χθεσινής ανθρωπιστικής εκεχειρίας ο στρατός συνεχίζει εκ νέου τις αεροπορικές, θαλάσσιες και χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας". Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση αυτή υπήρξαν οι πρώτες αναφορές από κατοίκους στη Γάζα για τους πρώτους βομβαρδισμούς στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Νωρίτερα και παρά την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρία μονομερώς από το Ισραήλ ρουκέτες των Παλαιστίνιων έπληξαν τα ισραηλινά εδάφη σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο στρατός. Η πηγή αναφέρει πως συνολικά πέντε ρουκέτες έπληξαν το Ισραήλ στις περιοχές του Αστνόν και του Ασκελόν ενώ δύο ακόμη αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος Ισραηλινοί αξιωματούχοι άφησαν να εννοηθεί πως το ενδεχόμενο για οριστική συμφωνία τερματισμού των εχθροπραξιών με τη Χαμάς δεν μοιάζει πια πιθανό. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός αναφέρει πως 1.050 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί και 43 στρατιώτες και τρεις πολίτες από την πλευρά του Ισραήλ.

Πηγή: www.lifo.gr