Βαθμολογία

Οι πρώτες οδηγίες του Βοσνιάδη

«Κοντά οι γραμμές, όχι μακρινές πάσες»

Με απογευματινή προπόνηση συνεχίστηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο στάδιο Αλκαζάρ η προετοιμασία της ΑΕΛ. Σίγουρα αυτές τις μέρες υπάρχει μία σχετική χαλαρότητα πριν η ομάδα αναχωρήσει την ερχόμενη Δευτέρα για το Ελατοχώρι, εκεί όπου και θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Είναι αλήθεια πως ο τεχνικός της ΑΕΛ Αλέκος Βοσνιάδης προσπαθεί σιγά – σιγά να περάσει κάποια δικά του στοιχεία στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας και παράλληλα να μπορέσουν οι παίκτες να τα αφομοιώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Σίγουρα υπάρχει αρκετός χρόνος για σκληρή δουλειά, αλλά οι βάσεις θα πρέπει να μπούνε από τώρα.

Το απογευματινό πρόγραμμα της Πέμπτης κράτησε περίπου δύο ώρες. Στην αρχή και για περίπου μισή ώρα οι παίκτες κάνανε κάποιες ασκήσεις με μπάλα και στη συνέχεια, πάσες σε μικρά τετράγωνα με εναλλαγές θέσεων.

Όσο η ώρα περνούσε οι ρυθμοί ανέβαιναν, με τους παίκτες να χωρίζονται σε γκρουπ και να παίζουνε σε ζώνες κατοχή μπάλας και στο τέλος αγωνίστηκαν όλοι στο δίτερμα αφού τοποθετήθηκαν και εστίες.

Οι πρώτες εντολές που έδωσε ο τεχνικός της ΑΕΛ και αυτό που τόνιζε συνέχεια ήταν να δίνουν οι παίκτες του την μπάλα με τη μία και να κάνουν κίνηση στο χώρο χωρίς να σταματάνε. Παράλληλα τους είπε αρκετές φορές να μην κάνουν μακρινές μπαλιές, αλλά η μπάλα να περνά πάντα απ’ όλες τις ζώνες και να υπάρχει σωστή συνεργασία. Και αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση.