Βαθμολογία

Το Fight Club επιστρέφει

Αν και ο πρώτος κανόνας του Fight Club είναι ότι δεν μιλάς για το Fight Club, εμείς θα κάνουμε μια εξαίρεση καθώς όταν έχεις τέτοια νέα δεν μπορείς να μην τα αποκαλύψεις!

Ο συγγραφέας του κόμικ, στο οποίο βασίστηκε η ταινία, Τσακ Παλάχνιουκ και ο σκιτσογράφος του Κάμερον Στιούαρτ αποκάλυψαν τι πρέπει να περιμένουμε στο δεύτερο μέρος του κόμικ!

Λίγο πριν την συνέντευξη τύπου στην Comic Con, στην οποία θα συμμετέχει και ο σκηνοθέτης της ταινίας Ντέιβιντ Φίντσερ, ο Παλάνχιουκ μίλησε στο USA Today και αποκάλυψε ότι στο δεύτερο μέρος του κόμικ θα δούμε τον πρωταγωνιστή/αφηγητή δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου κόμικ και της ταινίας, σε κρίση μέσης ηλικίας και παντρεμένο με την Μάρλα Σίνγκερ και με έναν εννιάχρονο γιο ονόματι Junior, τον οποίο απογοητεύει ως πατέρας, όπως ακριβώς αισθανόταν και ο ίδιος με τον δικό του.

Ο Παλάνχιουκ δηλώνει πως το πρώτο βιβλίο ήταν ύμνος κατά των κακών μπαμπάδων, με το κοινό να μην μπορεί 100% να ταυτιστεί με αυτό, όμως τώρα και πάλι θα εξετάζεται το θέμα της σχέσης πατεράδων-παιδιών, αλλά από διαφορετική πλευρά.

«Τώρα το να βρίσκομαι στην ηλικία που ήταν ο πατέρας μου, όταν τον κατηγορούσα για τα πάντα, με κάνει να θέλω να δω από την οπτική την οπτική του πατέρα μου, και να δω για ποιο λόγο όλα αυτά επαναλαμβάνονται».

Παράλληλα, θα πάρουμε κάποιες απαντήσεις για τον Τάιλερ Ντάρνετ: «Ο Τάιλερ είναι κάτι που θα μπορούσε να υπάρχει για αιώνες, και δεν είναι απλά κάτι που ξεπήδησε από το μυαλό του».

Στο δεύτερο κόμικ θα συναντήσουμε ξανά το «Project Mayhem» την επιχείρηση που θα έφερνε το χάος στον κόσμο: «Ο αφηγητής μας, προσπαθεί να πάει πίσω, και να αποκτήσει ξανά την ζωή που είχε, έστω και αποτυχημένη. Δεν είναι πια αυτός ο άνθρωπος. Αλλά πέραν αυτού, αυτό που θα καταφέρει είναι να ξαναμπεί στον οργανισμό, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί μετά την απουσία του».

Ο σκιτσογράφος του κόμικ από την άλλη σχολίασε: «Πρόκειται για ένα σχόλιο στην πολιτισμική κουλτούρα του Fight Club, και στην συνέχειά του».

Το Fight Club 2 αναμένεται στα ράφια τον ερχόμενο Μάιο σε δέκα τεύχη. Φυσικά, δεν ξέρουμε ακόμα αν θα το δούμε και σε ταινία, πάντως ο Φίντσερ στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι θα ήθελε πολύ να σκηνοθετήσει μια συνέχεια του Fight Club.

Πηγή: shootandgoal.com