Βαθμολογία

Βουλή: Kαυτά νομοσχέδια στα θερινά τμήματα

Όλες τις ημέρες του καλοκαιριού δείχνει ότι θα συνεχιστεί η αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης αφού και στο δεύτερο θερινό τμήμα της Bουλής θα συζητηθούν κρίσιμα νομοσχέδια.

Μπορεί οι πολιτικοί αρχηγοί να φύγουν από την Αθήνα για ολιγοήμερες διακοπές στις αρχές Αυγούστου ωστόσο θα έχουν προλάβει να ολοκληρώσουν έναν ακόμη κύκλο σφοδρής κόντρας με αφορμή τα νομοσχέδια της επόμενης εβδομάδας.

Την εβδομάδα που ξεκινά στο δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής θα κατατεθούν για ψήφιση τα νομοσχέδια για τα δάση, την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων αλλά και το νομοσχέδιο για τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων. Όπως όλα δείχνουν το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό θα πάει πιο πίσω χρονικά και η κατάθεσή του θα μετατεθεί στο τρίτο θερινό τμήμα, τον Σεπτέμβριο .

Σε όλα τα νομοσχέδια αυτού του τμήματος η κυβέρνηση εμφανίζεται αραγής χωρίς αντιδράσεις στο εσωτερικό της ενώ και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνουν να υπάρχουν έντονες αντιδράσεις στο νομοσχέδιο για τα δάση και την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων. Μεγάλη κόντρα όμως αναμένεται να ξεσπάσει στη συζήτηση για τα οικονομικά των κομμάτων . Και αυτό γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση θα θέσει το ζήτημα των δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και κυρίως το γεγονός ότι αυτά δεν έχουν αποπληρωθεί. Μπορεί η κυβέρνηση με τον νέο νομό να τακτοποιεί από εδώ και στο εξής τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων ωστόσο οι αμαρτίες του παρελθόντος αποτελούν ισχυρό επιχείρημα στα χέρια της αντιπολίτευσης.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ καλούνται τώρα να αποδείξουν ότι τα δάνεια αυτά αλλά και οι κρατικές επιχορηγήσεις έχουν ληφθεί με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και ότι η αποπληρωμή του εξυπηρετείται κανονικά . Με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να μην υπάρχει καμιά ύποπτη συναλλαγή κομμάτων και κράτους με επιχειρηματίες τα δυο μεγάλα κόμματα οφείλουν να αντικρούσουν τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για φαινόμενα διαφθοράς και ροής πολιτικού χρήματος επί σειρά ετών στα κομματικά τους ταμεία.

Πηγή: newpost.gr