Βαθμολογία

Aπάτη αστυνομικών με λογαριασμό πεθαμένου

Αστυφύλακας και Ειδικός Φρουρός προσπάθησαν να κάνουν ανάληψη 20.000 ευρώ από λογαριασμό ανθρώπου που είχε πεθάνει. Συνεργός και μία 49χρονη.

Η 49χρονη μαζί με τον 34χρονο Ειδικό Φρουρό -με τον οποίοι είναι συγγενείς- πήγαν σε τράπεζα του Πειραιά προκειμένου να κάνουν ανάληψη 20.000 ευρώ, από τραπεζικό λογαριασμό ανθρώπου ο οποίος είχε πεθάνει πριν από τρία χρόνια. Είχαν μαζί τους και ψεύτικη υπεύθυνη δήλωση, στην οποία ο νεκρός εξουσιοδοτούσε την 49χρονη για να κάνει ανάληψη.

Το γνήσιο της υπογραφή, είχε βεβαιώσει ο 34χρονος Ειδικός Φρουρός, ο οποίος πήγε στην υπηρεσία του όταν εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας ο 26χρονος Αστυφύλακας, με την σιωπηρή συναίνεση του οποίου χρησιμοποίησε την προσωπική του σφραγίδα και την σφραγίδα της Υπηρεσίας. Μάλιστα, φρόντισε να σφραγίσει και ακόμη επτά ασυμπλήρωτες υπεύθυνες δηλώσεις για μελλοντική χρήση, οι οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στην κατοχή του κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, φωτοαντίγραφα αστυνομικών ταυτοτήτων, δημόσια πιστοποιητικά και ληξιαρχικές πράξεις, ιδιόχειρες σημειώσεις, διάφορα δημόσια έγγραφα καθώς και βιβλιάρια καταθέσεων και προσωπικά έγγραφα του νεκρού αλλά και συγγενών του. Στην κατοχή της 49χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η ψευδής υπεύθυνη δήλωση – εξουσιοδότηση, φωτοαντίγραφο καρτέλας τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και τεμάχια σελίδων βιβλιαρίου καταθέσεων του αποθανόντος δικαιούχου.

Οι δύο αστυνομικοί με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της πλαστογραφίας, της ψευδούς βεβαίωσης, της απλής συνέργειας σε ψευδή βεβαίωση και της απόπειρας απάτης.

Πηγή: thetoc.gr