Βαθμολογία

Στόχος νέες συλλήψεις για τρομοκρατία

Στο κλείσιμο μεγάλων φακέλων της τρομοκρατίας προσβλέπει η Αστυνομία. Για την ΕΛ.ΑΣ. μεγάλο πρωταρχικός στόχος είναι η σύλληψη συνεργών του Νίκου Μαζιώτη, της καταζητούμενης Πόλας Ρούπα αλλά και του επίσης καταζητούμενου Χριστόδουλου Ξηρού.

Αυτό το «μέτωπο» της τρομοκρατίας που αφορά σε επικηρυγμένους καταζητούμενους και ταλανίζει την Αστυνομία πρέπει να προχωρήσει σε φάση συλλήψεων, εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε συνεντεύξεις του στον κυριακάτικο Τύπο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, έρχονται και άλλες συλλήψεις, ενώ ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι συνεχής και αδιάκοπος.

Στην υπόθεση Μαζιώτη, ο εντοπισμός της γιάφκας στο κέντρο της Αθήνας όπου γίνονται έρευνες, στην Κυψέλη και τα Πατήσια θα ξεδιπλώσει ένα καλά μπλεγμένο κουβάρι της υπόθεσης, ενώ η σύλληψη του 35χρονου Γιώργου Πετρακάκου εκτιμάται ότι θα δώσει πολλές απαντήσεις σε ερωτήματα των Αστυνομικών.

Καθοριστικός στη δράση του Νίκου Μαζιώτη φέρεται να είναι ο ρόλος και της Πόλας Ρούπα που τα ίχνη της είναι χαμένα και η ίδια πρόλαβε να... σβήσει πολλά ενοχοποιητικά στοιχεία και από το κρησφύγετο στο Μαρούσι και πιθανόν και από τη γιάφκα.

Ο Μαζιώτης, ο Ξηρός, ο Παλαιοκώστας

Οι πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. ότι ο 35χρονος συνεργός του Μαζιώτη στις ληστείες στα Μέθανα και στην Ακράτα άνηκε στην ομάδα Παλαιοκώστα ενδυνάμωσαν τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής ότι η νεοτρομοκρατία έχεις ως στοιχειό την «σύμπραξη» ποινικών και τρομοκρατών.

Στην ΕΛΑΣ πιστεύουν ότι ο ίσως Παλαιοκώστας προμήθευσε όπλα τον Μαζιώτη και την ομάδα του για τις ληστείες ακόμα και τις επιθέσεις.

Ταυτόχρονα, ενώ δεν υπάρχει εκτίμηση ότι ο Μαζιώτης έχει την παραμικρή σχέση με τον Χριστόδουλο Ξηρό ως μοναδικό κοινό στοιχείο μεταξύ των δύο ανδρών θεωρείται η παροχή υποστηρικτικού ρόλου από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Για τον Νίκο Μαζιώτη είναι γνωστό ότι προέρχεται από αυτόν τον χώρο και αναμφίβολα κατά την ΕΛ.ΑΣ. άτομα έμπιστα του χώρου του πρόσφεραν «υποστήριξη» όσο καταζητούταν.

Από την άλλη, η σχέση του Χριστόδουλου Ξηρού της 17Ν με τον αντιεξουσιαστικό χώρο δεν είναι κοινής ιδεολογικής βάσης αλλά σχέση που χτίστηκε κυρίως στις φυλακές Κορυδαλλού με τους φυλακισμένους «Πυρήνες». Η Αστυνομία εκτιμά ότι άτομα του χώρου του πρόσφεραν κρησφύγετο όταν δεν επέστρεψε στις φυλακές από την άδειά του.

Πηγή: newpost.gr