Βαθμολογία

«Ο Σουάρες χρειάζεται ψυχίατρο»

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα μίλησε για τον Λουίς Σουάρες λέγοντας πως χρειάζεται υποστήριξη από ψυχίατρο σπεύδοντας ταυτόχρονα να κατακρίνει τη FIFA για την τιμωρία που επέβαλλε στον παίκτη.

«Έρχεται από φτωχή οικογένεια και η κύρια εξυπνάδα του είναι στα πόδια του, ο Σουάρες είναι καλύτερα να τον πάνε σε ένα νοσοκομείο για να δει έναν ψυχίατρο», είπε χαρακτηριστικά ο Μουχίκα, ο οποίος αναφερόμενος στην ποινή που επέβαλε η FIFA στον Σουάρες δήλωσε: «Κατακρίνω το γεγονός ότι δεν μπορεί να πάει σε κανένα γήπεδο, το ότι δεν μπορεί να είναι με κανέναν από τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα, και το ότι δεν επιτρέπεται να βρεθεί σε κανένα ποδοσφαιρικό γήπεδο ούτε για έναν φιλανθρωπικό σκοπό, συνδεδεμένο με το ποδόσφαιρο.Είναι τρελό! Ούτε καν η κυβέρνηση δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κάποιον να μπει σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, χωρίς την υπογραφή του δικαστή. Η FIFA έρχεται και λέει ότι δεν μπορεί να το κάνει για τέσσερις μήνες».

Ο 79χρονος έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας πως η FIFA έχει νοοτροπία γέρου ανθρώπου, εξηγώντας: «Πιστεύω ότι η FIFA έχει τη νοοτροπία των γέρων ανθρώπων. Θέλουν να φαίνεται πως έχουν μάθη από τα λάθη τους όμως δεν το κάνουν ποτέ».

«Το μόνο που καλλιεργούν είναι μίσος. Αυτό που χρειάζεται ο Σουάρες είναι κάποιον να του δώσει μία χείρα βοηθείας. Τώρα θα δούμε τον Σουάρες να παίζει δίπλα στον Νεϊμάρ και τον Μέσι. Δεν ξέρουμε πότε θα είναι αυτό όμως», κατέληξε ο πρόεδρος της Ουρουγουάης.