Βαθμολογία

Στο κελί λογιστής για παιδική πορνογραφία

Η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη λογιστή σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού. Η σύλληψή του έγινε στη Λευκωσία, μετά από ενημέρωση που είχαν οι Αρχές από την Ιντερπόλ της Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έγινε έρευνα στο γραφείο και στο σπίτι του συγκεκριμένου προσώπου, όπου στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή στο σπίτι βρέθηκε περιορισμένη ποσότητα υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία της Κύπρου ενημερώθηκε και παλαιότερα για το ίδιο θέμα αλλά δεν κατέστη δυνατή η διερεύνηση και η εξακρίβωση του προσώπου που προέβαινε σε τέτοιες ενέργειες, επειδή οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου, δεν φύλασσαν ηλεκτρονικά στοιχεία για περισσότερο από 6 μήνες.

Πρόσφατα, η Ιντερπόλ της Ουάσιγκτον ενημέρωσε ξανά την Αστυνομία ότι κάποια ηλεκτρονική διεύθυνση στην Κύπρο μπαίνει σε ιστοσελίδες με παιδικό πορνογραφικό υλικό και κατεβάζει αρχεία.

Αμέσως άρχισαν έρευνες από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο Αρχηγείο Αστυνομίας που κατάφερε να εντοπίσει βάσει του IP address, την ηλεκτρονική διεύθυνση του υπόπτου.

Ο λογιστής συνελήφθη και ανακρίθηκε χωρίς να αναφέρει οτιδήποτε, ενώ σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος κράτησής του. Να υπενθυμίσουμε ότι η Βουλή πρόσφατα τροποποίησε τη νομοθεσία και αύξησε τις ποινές για όσους καταδικάζονται για παιδική πορνογραφία.

Πηγή: shootandgoal.com