Βαθμολογία

Έρχεται το ψηφιακό ραδιόφωνο στη Θεσσαλία

Ψηφιακό ραδιόφωνο για πρώτη φορά θα έχουν την ευκαιρία να λαμβάνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, αλλά και των άλλων  περιοχών της Ελλάδας, καθώς επεκτείνεται το δίκτυο της ψηφιακής τηλεόρασης με τα απανωτά switch-off του αναλογικού σήματος.

Ραδιοφωνικό σήμα μεταδίδεται από το μπουκέτο της ΝΕΡΙΤ, το οποίο διαθέτει τα τρία ραδιοφωνικά προγράμματα Πρώτο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα και KOSMOS. Οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν καθαρό στερεοφωνικό ήχο χωρίς παράσιτα ή φύσιμα, συνδέοντας το στερεοφωνικό τους με δέκτη DVB-T. Οι σχετικοί δέκτες κυκλοφορούν ως USB-stick για το PC αλλά και για το αυτοκίνητο.

Οι δέκτες των περιοχών που θα γίνει το switch-off τις επόμενες μέρες θα πρέπει να επανασυντονιστούν. Οι χρήστες θα πρέπει να αναζητήσουν το μενού που ενεργοποιεί το ραδιόφωνο, ή να ψάξουν για τις υπηρεσίες Ν-1, Ν-3 και Ν-4 στη λίστα των καναλιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλες τεχνολογίες ψηφιακού ραδιοφώνου δεν έχουν ακόμη δρομολογηθεί επισήμως στην Ελλάδα. Ιδιωτικοί σταθμοί της Αθήνας έχουν εδώ και χρόνια διεκδικήσει την ένταξή τους στην ψηφιακή πλατφόρμα, ωστόσο δεν επιτρέπεται από το νομικό πλαίσιο, καθώς έχουν άδεια εκπομπής μόνο για την Αττική.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων Swich-off:

01.8.2014 : περιοχες 20, 21 (Αττική SFN-1, SFN-2)

05.9.2014 : περιοχες 1, 2, 3, 4, 33 (Έβρος, Πλάκα, Θάσος, Παγγαίο, Λέσβος)

03.10.2014: περιοχες 5, 6, 12, 14, 15, 16 (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Λάρισα, Βόλος, Λαμία, Καρπενήσι)

24.10.2014: περιοχή 17 (Αίνος)

Πηγή: radiofono.gr