Βαθμολογία

Τέλος από Βραζιλία Φρεντ και Σέζαρ

Ο Φρεντ, που δέχθηκε τις περισσότερες αποδοκιμασίες και την πιο σκληρή κριτική, δεν άντεξε και στα 31 του αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του από την «σελεσάο». Ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί, αλλά επεσήμανε πως ακόμα και ο Πελέ θα είχε αποδοκιμαστεί μετά το ματς με τη Γερμανία.

«Η εθνική έχει τελειώσει για μένα. Δεν ήμασταν καλοί στα δύο τελευταία παιχνίδια, αλλά η κριτική θα πρέπει να αφορά όλο το σύνολο και όχι κάποιον ατομικά. Φυσικά έχω ευθύνη στην αποτυχία, αλλά όλοι είχαμε μερίδιο ευθύνης. Δεν δουλέψαμε ομαδικά. Θα αποδοκίμαζαν ακόμη και τον Πελέ αν συμμετείχε στο παιχνίδι κόντρα στην Γερμανία» δήλωσε ο Φρεντ.

Ούτε πάντως τον Ζούλιο Σέζαρ θα ξαναδούμε με το εθνόσημο στο στήθος.  «Σε αυτήν την ηλικία το πράγμα έχει δυσκολέψει πολύ. Ίσως να μπορούσα να παίξω μέχρι το επόμενο Κόπα Αμέρικα, αλλά έχοντας ως πλάνο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, κάτι τέτοιο θα ήταν εγωιστικό από μέρους μου. Έχει φτάσει η ώρα για τους άλλους τερματοφύλακες που έρχονται από πίσω. Η Βραζιλία έχει επτά-οκτώ ονόματα με μεγάλες ικανότητες για την θέση και θα αφήσω τη φανέλα μου ήρεμος» δήλωσε ο Σέζαρ.