Βαθμολογία

Αποχωρεί ο Σαμπέγια μετά τον τελικό

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Αργεντινής θα αποτελέσει ο Αλεχάντρο Σαμπέγια, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στον κυριακάτικο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στη Γερμανία.

Αυτό αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του 59χρονου τεχνικού, την Παρασκευή, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αργεντινής. «Για να πας στην κορυφή είναι πάντα θετικό. Πιστεύω ότι έδωσε τα πάντα στην εθνική ομάδα και τώρα είναι η ώρα κάποιος άλλος να πάρει τη θέση του. Θα φύγει ό,τι κι αν συμβεί, είτε είναι πρωταθλητής, είχε όχι. Ενας κύκλος ολοκληρώνεται» είπe ο Ευγκένιο Λόπεθ.

Πάντως ο ίδιος ο Σαμπέγια, σε δηλώσεις στην Ole, εν όψει του τελικού με τη Γερμανία, απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα, λέγοντας: «To θέμα για εμένα είναι το επόμενο ματς, ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Κάθε σκέψη για οτιδήποτε διαφορετικό θα ήταν έλλειψη σεβασμού».

Σιμεόνε και Μαρτίνο

Ο Αλεχάντρο Σαμπέγια ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Αργεντινής το 2011 και το συμβόλαιό του έληγε με την ολοκλήρωση του Μουντιάλ της Αργεντινής και ήδη άρχισαν να ακούγονται ονόματα που θα τον διαδεχθούν. Όπως του πρώην τεχνικού της Μπαρτσελόνα Μαρτίνο και του νυν της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε.