Βαθμολογία

«Η οποιαδήποτε αναγνώριση είναι σημαντική»

Ήταν σημαντικό για την Ευγενία Μανωλίδου το πρώτο βραβείο κοινού που απέσπασε πριν από λίγες μέρες στον παγκόσμιο διαγωνισμό σύνθεσης για όπερα στην Ουγγαρία, για το έργο σου «La Pisanella, το κορίτσι από την Πίζα»;

«Ήταν μια μεγάλη δικαίωση για μένα. Πρόκειται για ένα έργο που έγραφα σχεδόν δύο χρόνια, από το 2011 μέχρι το 2013, με θέμα μια αληθινή ιστορία που εκτυλίχθηκε στη μεσαιωνική Κύπρο. Είναι ένα λυρικό δράμα για συμφωνική ορχήστρα, χορωδία, σολίστ και μεσαιωνικά όργανα. Χαίρομαι πολύ που εκτιμήθηκε και βραβεύτηκε με ψηφοφορία από το κοινό και ελπίζω να καταφέρω να το παρουσιάσω στην Αθήνα τον χειμώνα» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.

- Γιατί ήταν ιδιαίτερη αυτή η βράβευση για τη μουσική σου πορεία;

«Η οποιαδήποτε αναγνώριση είναι σημαντική. Γιατί αυτό δεν το ζω στην Ελλάδα. Την αναγνώρισή μου ως καλλιτέχνη στην Ελλάδα δεν τη ζω. Μπορεί να μην έχει έρθει ακόμη η στιγμή, παρόλο που βρίσκομαι στη σκηνή από το 2000 και έχω ήδη κάνει συναυλίες σε πολλές χώρες: Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία, Κίνα κ.α. Κάθε φορά που κερδίζω κάτι στο εξωτερικό, όπως ήταν και το δεύτερο διεθνές βραβείο που απέσπασα στη Βιέννη, το 2006, στον διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης για όπερα από γυναίκες δημιουργούς, για το έργο μου «ΕΠΟΣ», αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα. Είναι μια δικαίωση και επιβεβαιώνει ότι η μουσική που γράφω δεν αρέσει μόνο σε μένα, στην οικογένειά μου και σε πέντε φίλους μου, αλλά μπορεί να σταθεί διεθνώς σε ένα κοινό που μπορεί να μην ξέρει τίποτα για μένα - ούτε καν το όνομά μου».

Πηγή: gossip-tv.gr