Βαθμολογία

Μπλόκο της τρόικας στις φοροελαφρύνσεις

Με άγριες διαθέσεις κατέφθασαν στο υπουργείο Οικονομικών οι εκπρόσωποι της Τρόικα, καθώς, κατά την πρώτη τους συνάντηση με τον νέο επικεφαλής, Γκίκα Χαρδούβελη, έβαλαν πάγο στις επιδιώξεις της ελληνικής κυβέρνησης για φοροελαφρύνσεις και κατάργηση άδικων μέτρων.

Το ραντεβού του νέου υπουργού Οικονομικών με τους Ρίσι Γκογιάλ (αντικαθιστά τον Πολ Τόμσεν), Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν) και Κλάους Μαζούχ μεταφέρθηκε από τις 16.30 στις 17.30 εξαιτίας της διαμαρτυρίας των καθαριστριών και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19.30.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι εκπρόσωποι των εταίρων ζήτησαν απαντήσει και... εξηγήσεις για τις 600 δράσεις που χρωστάει η ελληνική κυβέρνηση από τον Απρίλιο, αλλά και για το πως θα καλυφθεί το κενό που προκύπτει από τις δικαστικές αποφάσεις για τους ένοπλους και δικαστικούς.

Παράλληλα, εμφανίστηκαν ενοχλημένοι για τις προαναγγελίες τόσο του πρωθυπουργού όσο και άλλων στελεχών για φοροελαφρύνσεις τονίζοντας ότι στην παρούσα φάση προέχουν οι μεταρρυθμίσεις και η συνέχιση του προγράμματος.

Οι εκπρόσωποι ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ, μάλιστα, δεν έδειξαν να συμφωνούν με την προώθηση της κατάργησης της έκτακτης εισφοράς, ενώ εκτός από τις 600 «χρωστούμενες» δράσεις μίλησαν και για άλλο ένα πακέτο εκκρεμοτήτων το οποίο προσδιορίζεται για το τρίτο τρίμηνο του 2014.

Από την πλευρά του, όπως αναφέρει το capital.gr, ο Γκίκας Χαρδούβελης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει από τον ίδιο καμία πρόθεση για τις φοροελαφρύνσεις που γράφονται στον Τύπο και πως προέχει η αναμόρφωση της φορολογικής διοίκησης.

«Σίγουρα πρέπει να φτιάξουμε ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο για να ελαφρύνουμε τα βάρη αλλά πρώτα πρέπει να φτιάξουμε την διοίκηση, είτε έχουμε Μνημόνιο είτε όχι» ανέφερε στο capital κυβερνητική πηγή.

Μετά τις κίτρινες κάρτες τα εύσημα

Η τρόικα, πάντως, έδωσε εύσημα για την έξοδο στις αγορές παρά την κρίση στην Πορτογαλία, αλλά και για το νομοσχέδιο της ΔΕΗ.

Πηγή: iefimerida.gr