Βαθμολογία

«Σαφάρι» σε ταβέρνες και μπαράκια

Την εντατικοποίηση των ελέγχων για να αυξηθεί η φορολογική συμμόρφωση των επιχειρήσεων εν μέσω θέρους ζητεί η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου με εγκύκλιο που υπέγραψε.

Το κείμενο, που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, προβλέπει τη διενέργεια ελέγχων όλες τις ημέρες -και το Σαββατοκύριακο- ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ ζητείται να επικεντρωθεί το ελεγκτικό βάρος σε ταβέρνες, εστιατόρια, μπαρ, πιτσαρίες κ.λπ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι ελεγκτές των εφοριών θα έχουν τη δυνατότητα να ζητούν από τους καταναλωτές να τους επιδείξουν την απόδειξη.

Αν οι καταναλωτές έχουν απόδειξη, τότε οι ελεγκτές δεν θα μπαίνουν στις επιχειρήσεις για περαιτέρω ενέργειας. Αν όμως διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει απόδειξη, τότε οι ελεγκτές θα μπαίνουν στην επιχείρηση, θα επιδεικνύουν την ταυτότητά τους και θα προχωρούν σε περαιτέρω έλεγχο.

Ειδικά για τις ταβέρνες και τις άλλες αντίστοιχες επιχειρήσεις σε τουριστικούς προορισμούς, θα απαιτείται η είσοδος εντός της επιχείρησης σε κάθε περίπτωση.

Πηγή: thessalianews.gr