Βαθμολογία

ΕΠΣΛ: Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ένωσης

Συνεδρίασε χθες το βράδυ, υπό την προεδρία του κ. Ζήση Γρηγορίου, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης και ενημερώθηκε - συζήτησε - αποφάσισε για τα παρακάτω αναφερόμενα τρέχοντα θέματα του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου:

-Ημερομηνίες για δηλώσεις συμμετοχής και έναρξης των πρωταθλημάτων και Κυπέλλου

-ΚΥΠΕΛΛΟ Ε.Π.Σ.Λ.

Δηλώσεις συμμετοχής υποχρεωτικά για όλες τις ομάδες των πρωταθλημάτων Α΄, Α1, Β΄ και Γ΄ κατηγοριών, μέχρι και την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014. Η ημερομηνία και ο χώρος της κλήρωσης των αγώνων των 2 πρώτων αγωνιστικών, στις οποίες θα συμμετέχουν μόνο τα σωματεία β΄  και γ΄ κατηγοριών, θα οριστεί από την Επιτροπή Κυπέλλου. Οι δύο πρώτες αγωνιστικές θα διεξαχθούν τα Σαββατοκύριακα 13-14 και 20-21 Σεπτεμβρίου 2014. Παράβολο συμμετοχής 50 ευρώ.

-ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Α΄, Α1, Β΄ & Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

·Α΄ ΚΑΙ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014. Κλήρωση αγώνων την Τρίτη 26 Αυγούστου 2014, ημέρα της Γ.Σ. της ΕΠΣΛ. Έναρξη πρωταθλημάτων το Σαββατοκύριακο 30 - 31 Αυγούστου 2014.

·Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014. Έναρξη πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο 27 - 28 Σεπτεμβρίου 2014. Η ημερομηνία και ο χώρος για την κλήρωση των αγώνων θα οριστεί από την Επιτροπή Πρωταθλήματος.

·Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014. Έναρξη πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο 4 - 5 Οκτωβρίου 2014. Η ημερομηνία και ο χώρος για την κλήρωση των αγώνων θα οριστεί από την Επιτροπή Πρωταθλήματος.

ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Με απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣΛ ορίστηκε το ύψος των χρηματικών παράβολων που υποχρεούνται να καταβάλουν όλα τα σωματεία κατά την ημέρα δήλωσης της συμμετοχής τους στα πρωταθλήματα και Κύπελλο. Διευκρινίζεται ότι στο ποσό των παράβολων συμμετοχής περιλαμβάνεται και η αναλογούσα συμμετοχή του σωματείου για το Ταμείο Αρωγής Αναξιοπαθούντων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της ποδοσφαιρικής περιόδου 2014 - 2015:

-ΚΥΠΕΛΛΟ: 50 ευρώ

-ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Α΄ & Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ: 300 ευρώ

-ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: 220 ευρώ

-ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: 200 ευρώ

-ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ: Κάθε ομάδα που συμμετέχει σ΄ αυτά θα καταβάλλει το ποσό των 50 ευρώ. Ομάδα που συμμετέχει με περισσότερα του ενός τμήματα στα πρωταθλήματα υποδομών, θα πληρώνει και τα ισάριθμα χρηματικά παράβολα

Τα σωματεία του Νομού που δηλώνουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα της ΕΠΟ (Οικονόμος Τσαριτσάνης, Δωτιέας Αγιάς) και αυτά που δηλώνουν συμμετοχή στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Football League (κάτω των 20 - ΑΕΛ και Τύρναβος), θα καταβάλλουν για το Ταμείο Αρωγής το ποσό των 500 ευρώ το καθένα.

·25 & 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014 και σε περίπτωση μη απαρτίας την Τρίτη 26 Αυγούστου, στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» , με κύρια θέματα συζήτησης την έγκριση του διοικητικού απολογισμού για τη λήξασα ποδοσφαιρική περίοδο και την έγκριση του οικονομικού προϋπολογισμού για την νέα περίοδο, καθώς και διάφορα άλλα θέματα.

Μετά τις εργασίες της Γ.Σ., στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν

οι κληρώσεις των αγώνων των πρωταθλημάτων των Α΄ και Α1 κατηγοριών και συζήτηση μεταξύ παραγόντων των σωματείων και των εκπροσώπων της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου για τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων Υποδομών.

·ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 2 ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Με απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου, δόθηκε παράταση στην ημερομηνία υποβολής αιτήσεων των προπονητών που επιθυμούν τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο να αναλάβουν υπεύθυνοι των Μικτών ομάδων της ΕΠΣΛ. Η Ένωση προτίθεται να προσλάβει 2 προπονητές και οι αιτήσεις των υποψήφιων μπορούν να κατατίθενται στη Γραμματεία της ΕΠΣΛ μέχρι και το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης 15 Ιουλίου 2014.

·ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ

Για ενημέρωση των εκπροσώπων των σωματείων του Νομού, από τη Γραμματεία της Ένωσης υπενθυμίζεται για άλλη μια φορά η υποχρέωση των ομάδων να εξοφλήσουν όλες τις οφειλές τους προς τα ταμεία της ΕΠΟ και της ΕΠΣΛ, αφού σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Ομοσπονδίας δεν μπορούν να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα ΕΠΟ και Ενώσεων τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο, ενώ παράλληλα δεν μπορούν να αποκτούν, να αποδεσμεύουν ή να παραχωρούν με οποιονδήποτε τρόπο ποδοσφαιριστές.

·ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Υπενθυμίζεται για άλλη μια φορά προς τους εκπροσώπους των σωματείων Α΄ και Α1 κατηγοριών η υποχρέωσή τους να προσλάβουν πτυχιούχο προπονητή, σύμφωνα πάντα με τον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, όπως και αυτών των σωματείων των β΄ και γ΄ κατηγοριών η υποχρέωση να εκδίδουν κάρτα πάγκου για τα άτομα που θα εκτελούν κατά τη διάρκεια των αγώνων χρέη προπονητών.

Επίσης, επισημαίνεται η υποχρεωτικότητα των σωματείων που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα Υποδομών, να εκδίδουν κάρτα πάγκου για τα άτομα που θα εκτελούν χρέη προπονητών και να την επιδεικνύουν στον διαιτητή του κάθε αγώνα, με τις συνέπειες των κανονισμών, αν δεν τηρούν τα ανωτέρω.

·ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Από τη Γραμματεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λάρισας ανακοινώνονται για άλλη μια φορά, οι παρακάτω οδηγίες, προς ενημέρωση των παραγόντων των ερασιτεχνικών Σωματείων, που προτίθενται, κατά τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο, να αποκτήσουν, παραχωρήσουν, αποδεσμεύσουν ποδοσφαιριστές, σύμφωνα πάντοτε με τον νέο Κανονισμό Μεταγραφών Ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που εκδόθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία:
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΠΟΔ/ΣΤΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡ. 2014-15.
-ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ από 1 /7/2014 έως 31/8/2014 και 1/1/2015 -31/1/2015

Απεριόριστες μεταγραφές και τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ. Ποδοσφαιριστής που μεταγράφεται το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ έχει δικαίωμα να μεταγραφεί και τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ και το αντίθετο.
-ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ από 1 - 31/7/2014
-ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΕΣΩ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ υποβάλλοντας σχετική ΑΙΤΗΣΗ και παράβολο 200 ? από (1/7-31/7/2014)-(1/9-30/9/2014) και ( 1/1/2015-31/1/2015 ) με την προϋπόθεση να έχουν στην δύναμη τους άνω των (140) ΕΚΑΤΟΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ποδ/στων.
-ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΗ απο 1/7/2014 έως 31.7.2014 ( 8 υποσχετικές να χορηγήσει και αποκτήσει (από 3 να δώσει και 3 να πάρει σε κάθε σωματείο)
-ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ από 1 - 30/9/2014 και 1 - 31/1/2015
-ΠΡΩΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ από 1/9 - 31/12/2014 και 1 /2 έως 15/5/2015 . Με την συμπλήρωση του (10) δέκατου έτους δικαίωμα ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ. Είναι δυνατή και η έκδοση ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ισχύος από ΕΠΤΑ (7) έως και ΔΕΚΑ (10) ετών. Κατόπιν μπορούν να υπογράψουν ΔΕΛΤΙΟ σε οποιοδήποτε σωματείο.
-Οι ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ και ΔΙΕΘΝΕΙΣ ) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΏΝ ΠΟΔ/ΣΤΏΝ , διεξάγονται ΜΟΝΟ κατά την διάρκεια των δύο (2) μεταγραφικών περιόδων , ήτοι 1/7 έως 31/8/2014 και 1/1/2015 έως 31/1/2015 .
-ΜΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 200 ΧΛΜ από 1/10 έως 31/10/2014 για φοιτητές και εργαζόμενους στο ΔΗΜΟΣΙΟ ή σε ιδιωτική επιχείρηση εφόσον αποδεδειγμένα εργάζονται για χρονικό διάστημα πέραν των ΕΞΗ (6) μηνών ( ασφαλιστική ενημερότητα για πιστοποίηση 6 μήνου) . Σε περίπτωση ΕΠΑΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ θα επανέρχεται με αίτηση του στο σωματείο που τους χορήγησε την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ από 1/7/2014 έως 31/7/2014 , είτε με αίτηση (ΠΡΟΣΦΥΓΗ) στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΔΙΟΤΗΤΟΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ της ΕΠΟ από 1/8/2014 εως 31/8/2014 με παράβολο 200 ? .
-Κάθε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ποδ/στής μπορεί να ΕΓΓΡΑΦΕΙ-ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗ , ως ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ , κατά τις περιόδους των ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ σε ερασιτεχνικό των ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ , ακόμη και αν ήταν εγγεγραμμένος σε ερασιτεχνικό σωματείο μετά την λήξη της περιόδου αποδέσμευσης ερασιτεχνικών ποδ/στών της ιδιας ποδοσφαιρικής περιόδου .
-Σε κάθε μεταβολή ποδ/στη ( ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ-ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗ-ΠΡΩΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ , ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ με την ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ θα υποβάλλετε και ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ του ποδ/στη .
-Οι ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ποδοσφαιριστές κατατάσσονται ανάλογα με την υπηκοότητα τους, στην κατηγορία είτε των ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ , είτε των ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ( επιτρέπεται να εχουν στην δύναμή τους έως (5 )ΠΕΝΤΕ άνω των 18 ετών για κάθε σωματείο , οι δε υπεράριθμοι θα αποδεσμεύονται).
-Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μπορούν να εγγράφονται-μετεγγράφονται μόνο σε (3) , το ανώτατο , ερασιτεχνικά σωματεία σωματεία κατά την διάρκεια της περιόδου από την 1/7-30/6/2015. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου ο ποδ/στής δύναται να αγωνιστεί , σε επίσημους αγώνες , μόνο για δύο (2) σωματεία.
-Δεν μπορούν να αποκτούν ,να αποδεσμεύουν και να παραχωρούν με οποιονδήποτε τρόπο ποδ/στες , τα σωματεία τα οποία οφείλουν χρηματικά ποσά από οποιονδήποτε λόγο σε υπερκείμενες αρχές (ΕΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΟ).