Βαθμολογία

Ζήτησε 10 δολάρια για να φάει πατατοσαλάτα!

Το ίντερνετ είναι φτιαγμένο από μικρές και μεγάλες ιστορίες, σοβαρές και μη. Ομως η ιστορία του Ζακ Μπράουν είναι από τις πλέον απίστευτες. Ολα ξεκίνησαν όταν αυτός ο αμερικανός από το Οχάιο έκανε έκκληση αρχές Ιουλίου να του βάλουν 10 δολάρια για να φάει μια πατατοσαλάτα.

Όπως αναφέρει η iefimerida.gr, ανέβασε το μήνυμά του και υποσχέθηκε ότι όσοι του στείλουν χρήματα θα λέει τα ονόματά τους όσο θα φτιάχνει την πατατοσαλάτα του ή θα τους στείλει μια μερίδα ή θα μπορούν να έρθουν σπίτι του να τον δουν να την παρασκευάζει.

Η ιστορία θα μπορούσε να σταματάει εδώ. Αλλά η μαγεία του ίντερνετ μόλις άρχιζε. Τα δολάρια αρχίζουν να πέφτουν βροχή. «Τώρα μπορώ να τη φτιάξω!» γράφει ο Ζακ μόλις έλαβε τα πρώτα του 35 δολάρια και υπόσχεται να φτιάξει 4 φορές περισσότερη πατατοσαλάτα. «Οταν θα πάρω 75 δολάρια θα κάνω πίτσα πάρτι» λέει ενθουσιασμένος.

Τα δολάρια συνεχίζουν να πέφτουν και όταν γίνονται 100 ο Ζακ γράφει ότι θα φτιάξει δύο διαφορετικές σαλάτες πατάτας. Ο σύνδεσμος κυκλοφορεί και το ίντερνετ παίρνει φωτιά. Οι χορηγοί του Ζακ είναι πλέον δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες. Και ενώ ο Ζακ ήλπιζε να φτάσει τα 60 δολάρια, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ο λογαριασμός του έφτασε τα 30.000 δολάρια (22.000 ευρώ).

Μπροστά σε αυτή την ανέλπιστη επιτυχία ο Ζακ άλλαξε τροπάριο και προτείνει στους χορηγούς του να τους στείλει ένα ποίημα με θέμα την πατατοσαλάτα, ένα μπλουζάκι ή ένα καπελάκι με το ίδιο θέμα ή τέλος πάντων ένα βιβλίο με συνταγές του κόσμου πάνω στην πατάτα. Σε ένα βίντεο που ανέβασε ευχαριστεί όλους τους υποστηρικτές του που τον βοήθησαν, όπως λέει, «να ζήσει το όνειρό του».

Απαντώντας στις ερωτήσεις των χρηστών του ίντερνετ στο αμερικανικό σάιτ Reddit, ο Ζακ Μπράουν ομολογεί ότι δεν περίμενε ποτέ «να φτάσει όλο αυτό τόσο μακρυά». «Δέκα δολάρια ήταν για μένα ένας καλός στόχος, λογικός. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι συμμετέχουν όταν βρίσκουν έναν λόγο να μαζευτούν γύρω από μια ιδέα που είναι παράλογη και μπανάλ ταυτόχρονα. Η πατατοσαλάτα, για παράδειγμα, δεν ενδείκνυται για αμφισβητήσεις, μπορεί όλους να μας συνενώσει», είπε.

Το σάιτ Clubic.com έσκυψε στο τρελό πρότζεκτ του Ζακ Μπράουν και αναζήτησε τις αιτίες αυτής της συμμετοχής. «Η έκκληση του Ζακ σέβεται τους κανόνες της εφαρμογής Kickstarter που χρησιμοποίησε, είναι απλοί και θέτουν σε προτεραιότητα την ειλικρίνεια του χρήστη και τη συμμετοχή της κοινότητας» αναφέρει. Πολλές παρόμοιες εφαρμογές μπορεί να προσφέρουν τα ίδια αποτελέσματα, όπως Ulule, KissKissBankBank ή ακόμη και η MyMajorCompany.

Δείτε το VIDEO

">http://

Πηγή: shootandgoal.com