Βαθμολογία

Προβλήθηκε το βίντεο της υπόθεσης Πιστόριους

Το Channel 7 της Αυστραλίας μετέδωσε το «κρυφό» βίντεο, στο οποίο φαίνεται ο Οσκαρ Πιστόριους να κάνει αναπαράσταση του τρόπου που σκότωσε την κοπέλα του, Ρίβα Στίνκαμπ, το μοιραίο βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου του 2013.

Στο βίντεο ο Πιστόριους χωρίς να φοράει τα προσθετικά του πόδια και με σχετική ευκολία προχωράει στο σπίτι του κρατώντας ένα υποτιθέμενο όπλο και εξηγεί στους αστυνομικούς βήμα προς βήμα τις κινήσεις που έκανε εκείνο το βράδυ.

«Έχω καλέσει την αστυνομία, βγες έξω, βγες έξω» ήταν τα λόγια του Αυστραλού παραολυμπιονίκη εξηγώντας ότι αυτά φώναξε την ώρα που έψαχνε για τον διαρρήκτη στο σπίτι του. Ενώ όπως εξηγεί: «Άκουσα έναν ήχο και πυροβόλησα τέσσερις φορές».

Στη συνέχεια τον ακούμε να φωνάζει και με υστερία όταν μπαίνει στο μπάνιο όπου διαπιστώνει ότι πυροβόλησε την σύντροφο του. «Παρακαλώ, θεέ, παρακαλώ, παρακαλώ βοήθεια. Βοηθήστε με. Βοηθήστε με!», ακούγεται να φωνάζει.

Ενώ μετά σε άλλη σκηνή βλέπουμε τον αθλητή φορώντας τα επιπρόσθετα μέλη του να τραβάει την άτυχη κοπέλα, αφού έχει πρώτα σπάσει την πόρτα του μπάνιου με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι ξεκάθαροι οι λόγοι, για τους οποίους το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε καθώς και γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε στη δίκη.

Επίσης κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο εγκληματολόγος, Σκοτ Ρόντερ, δήλωσε πως όταν φοράει τα πρόσθετα πόδια του νιώθει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, ενώ από την άλλη μεριά χωρίς αυτά νιώθει πολύ ευάλωτος.

«Όταν είναι χωρίς τα πρόσθετα πόδια είναι κοντός, η εμπιστοσύνη στον εαυτό του φεύγει από το πρόσωπο του», ήταν τα λόγια του. Αξίζει να σημειωθεί πως σε «νεκρό χρόνο», οι αστυνομικοί χρονομετρούν τον Πιστόριους για το πόση ώρα κάνει να φορέσει τα πρόσθετα πόδια του, χρόνος που ανέρχεται περίπου στα 25 δευτερόλεπτα.

Πηγή: shootandgoal.com