Βαθμολογία

Aκου μουσική για να έχεις καλή υγεία

Η μουσική μας ταξιδεύει και μας χαλαρώνει. Μας ανεβάζει τη διάθεση και είναι η συντροφιά μας, στο αυτοκίνητο, στο σπίτι αλλά και στην παραλία. Εκτός όμως από χαλάρωση και συντροφιά, «παρέχει» τώρα και θεραπευτικές ιδιότητες. Ποιες είναι αυτές;

• Σύμφωνα με τους επιστήμονες ενεργοποιεί τον εγκέφαλο. Πάνω από 1,5 εκατομμύριο Αμερικανοί υποφέρουν από εγκεφαλικές βλάβες ετησίως. Οι 90.000 εμφανίζουν μακροχρόνιες δυσκολίες στην κίνηση και στην ομιλία. Οι ειδικοί προκειμένου να τους βοηθήσουν χρησιμοποιούν τη μουσική, η οποία ενεργοποιεί τα τμήματα του εγκεφάλου που έχουν πρόβλημα.

• Αν είσαι αθλητής κι ακούς μουσική αρκετή ώρα την ημέρα, η απόδοσή σου θα βελτιωθεί κατά 20%!

• Αν έχεις παιδιά, μάθε τα να ακούν μουσική. Μεγαλώνοντας θα γίνουν καλύτεροι μαθητές από τους άλλους, καθώς θα ενισχυθούν οι ικανότητες ανάγνωσης.

• Έχεις υποστεί καρδιακή προσβολή στο παρελθόν και φοβάσαι ότι θα σου ξανασυμβεί; Χαλάρωσε βάζοντας ένα cd που σου αρέσει. Είτε είναι ροκ, είτε ποπ, είτε νησιώτικο ή ότι άλλο γουστάρεις να ακούσεις. Η αρτηριακή σου πίεση και τα επίπεδα άγχους θα μειωθούν, επιβραδύνοντας τους καρδιακούς παλμούς.

• Αν είναι έγκυος η σύντροφός σου, το καλύτερο δώρο για να της κάνεις, είναι μία συλλογή από cd του αγαπημένου της ερμηνευτή. Το μωρό θα έχει μουσική παιδεία από την κούνια του και στην περίπτωση που γεννηθεί πρόωρο θα πάρει πιο εύκολα βάρος. Σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει, η μουσική του Μότσαρτ βοηθά στην πρόσληψη βάρους των πρόωρων μωρών.

Πηγή: provocauter.gr