Βαθμολογία

Αισιοδοξία για τον Σουμάχερ!

Επικοινωνεί πλέον με τη σύζυγο και τα παιδιά του o άτυχος Γερμανός οδηγός της Φόρμουλα 1 , Μίκαελ Σουμάχερ, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πότε και αν θα μπορέσει να συνέλθει 100%.

Η αισιοδοξία από το γεγονός που χαροποίησε χιλιάδες κόσμο ότι ο Σουμάχερ ξύπνησε, έδωσε τη θέση της και πάλι στην αμφιβολία για το αν ο πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 συνέλθει ποτέ στο 100%.

Ο Γερμανός οδηγός έχει πλέον επαφή με τα συγγενικά του πρόσωπα, έχει ανοίξει τα μάτια του, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει αν θα καταφέρει να συνέλθει 100% από το κώμα στο οποίο έπεσε τον περασμένο Δεκέμβριο.

"Αυτό που βασανίζει τον κόσμο είναι το ίδιο που βασανίζει και την οικογένεια του Σουμάχερ: η πρόοδος είναι εξαιρετικά αργή, σχεδόν αβέβαιη. Κι όσον αφορά σε άτομα που έχουν υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπως ο Σουμάχερ, η ανάρρωση απαιτεί πολλά χρόνια", δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNN ο χειρούργος νευρολόγος Πίτερ Χάμλιν και συνέχισε:

“Eιδικά, οι πρώτοι μήνες είναι κρίσιμοι για το κατά πόσο θα καταφέρει όχι να αναρρώσει, αλλά να βγει αλώβητος και ζωντανός από τη δοκιμασία αυτή. Όσο περνάει ο καιρός, πλέον το ερώτημα δεν είναι αν θα καταφέρει να επιβιώσει, αλλά πόσο ποιοτική θα είναι η επιβίωση του για τα επόμενα χρόνια”.

Μάλιστα, Ελβετός νευρολόγος που έχει εξετάσει τον “Σούμι” αναφέρει ότι θα είναι "θα είναι επιτυχία αν καταφέρει να σταθεί όρθιος χωρίς βοήθεια μέσα στους επόμενους τρεις μήνες και αν μπορέσει να χρησιμοποιήσει ένα ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο μέσα στους επόμενους έξι μήνες".