Βαθμολογία

Φιλικό με τη Νάπολι ανακοίνωσε η Καλλονή

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Στο πλαίσιο του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της στο Λοδρόνε της Ιταλίας η Καλλονή μας θα δώσει φιλικό αγώνα την Δευτέρα 28 Ιουλίου με την ιταλική Νάπολι στο Δημοτικό Στάδιο Ντιμάρο στις 18:30.

Λίγα λόγια για την Νάπολι

Τα 110 χρόνια από την ίδρυσή της γιορτάζει φέτος η ιστορική Ναπολι, μια ομάδα-σύμβολο για τον ιταλικό νότο, ειδικά για τους ίδιους τους Ναπολιτάνους που κάθε Κυριακή γεμίζουν το Σαν Πάολο των 70.000 θέσεων δημιουργώντας μια πραγματικά καυτή ατμόσφαιρα. Σύμβολο της ομάδας, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ο διαχρονικός αρχηγός στις καρδιές των οπαδών ο οποίος λατρεύεται ως και σήμερα στη Νάπολη σαν θεός. Άλλωστε επί των ημερών του οι «παρτενοπέι» έγραψαν τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας τους.

Διακρίσεις

Ένα Κύπελλο UEFA (1990)

Δύο πρωταθλήματα Ιταλίας (1986-87, 1989-90)

Πέντε κύπελλα Ιταλίας

Ένα Super Cup Ιταλίας

Κορυφαίοι Παίκτες

Μαραντόνα

Καρέκα

Τζόλα

Φονσέκα

Μπρουσκολότι

Περσινή χρονιά

3η θέση στη Serie A

Στους 16 του Europa League

Πέντε πράγματα που δεν ξέρατε για την Νάπολι

· Η Νάπολι ιδρύθηκε από δύο άγγλους ναυτικούς το 1904.

· Η σειρήνα Παρθενόπη έδωσε το όνομά της στη Νάπολι, το παρατσούκλι της οποίας είναι «παρτενοπέι».

· Η άφιξη του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στη Νάπολη ήταν μια επιτυχία του τότε προέδρου της τοπικής ομάδας, Κοράντο Φερλάινο και του Ναπολιτάνου πολιτικού Bιτσένζο Σκότι που εξασφάλισε στον σύλλογο ένα δάνειο ώστε να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή.

· Η Νάπολι υποβιβάστηκε το 1998 και το 2004 στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας. Μάλιστα το 2005 λόγω των χρεών της έφτασε να παίζει στην τρίτη κατηγορία.

· Η θητεία του Μαραντόνα στην Ιταλία συνέπεσε για κάποια χρόνια με την παρουσία του Φαν Μπάστεν και του Λόταρ Ματέους στην Μίλαν».